Bingöl İl Defterdarı Özgür Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Motorlu Taşıtlar vergisinin ve yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksitinin 2 Şubat pazartesi gününe kadar yatırılması gerektiği uyarısında bulundu.

Bingöl İl Defterdarı Özgür Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamayla Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk bölümü ve 6552 sayılı yasa kapsamında vergi borçlarını yapılandıranların, borçlarının ilk taksitinin son ödeme tarihinin 02 Şubat 2015 Pazartesi olduğunu hatırlattı.

İlk taksiti ödemek için son altı gün kaldığını hatırlatan Yılmaz, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;6552 Sayılı Kanunun 73'üncü maddesi hükmü gereğince yeniden yapılandırılan vergi borçlarının ilk taksitinin 02 Şubat 2015 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar ödenmesi gerekmektedir. Anılan kanun hükmünden yararlanarak borçlarını yapılandıran ve yapılandırılmış olan borçların peşin ödeme istediğinde bulunan mükelleflerin de aynı sürede ödeme yapmaları gerekmektedir. 6552 Sayılı Kanun kapsamında yeniden yapılandırılan alacaklar vergi dairesi veznelerine ve bankalara nakil olarak ödenebileceği gibi kredi kartı kullanılmak suretiyle, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesi (www.gib.gov.tr) üzerinden de ödenebilecektir. Mükelleflerimiz mağdur olmamaları için gerek 6552 Sayılı Kanun hükümlerine göre yapılandırılan borçlarını, gerekse yapılandırma takvim süresi içerisinde tahakkuk edecek olan vergi borçlarını kanuni sürelerinde ödemeleri kendi menfaatlerine olacaktır."

Yılmaz, çeşitli bankalar ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde yapılandırılan alacakların kredi kartıyla ödenmesi imkânının sağlandığını belirterek, vergi tahsil anlaşması bulunan 26 banka tarafından Kanun kapsamında yapılandırılan tutarların nakden tahsilatının başladığını da kaydetti. Yılmaz, "Hak kaybı olmaması için ödemeler zamanında yapılmalı" dedi.

Yılmaz; ayrıca 2015 yılına girmemizle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksit ödemelerinin de başladığını, mükelleflerin ilk taksiti yatırmak için 6 gününün kaldığını, Ocak ayına ait Motorlu Taşıtlar Vergisinin 31 Ocak 2015 hafta sonuna denk geldiği için, ödeme için son tarihin 02 Şubat 2015 olduğunu,  ifade etti.

Kredi Kartı Kolaylığı

Açıklamada, “Bu arada bankalar da MTV ödemelerinde kolaylık sunuyor. Bankalar, düzenledikleri kampanyalar kapsamında kredi kartıyla MTV ödemesi yapanlara, taksit imkânı sunuyor. MTV, 1 Ocak 2015'ten itibaren yüzde 10.11 artırıldı. Böylece 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin bu yılki MTV'si 591 liraya çıktı” denildi.

Taksit İmkânı

Vatandaşlara taksit imkânının da sağlandığının belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “2015 yılında ödeyeceği MTV 591 lira olan vatandaş, bu ay bu tutarın yarısı olan 295,5 lirayı ilk taksit olarak yatıracak. Vatandaşın, Temmuz ayında da ikinci taksit olan 295,5 lirayı ödemesi gerekiyor. Ayrıca çeşitli bankalar tarafından MTV ödemesi yapanlara taksit imkânı sunuluyor. İşlemler Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi www.gib.gov.tr den, Bankaların İnternet Şubesinden ve farklı ATM veya Banka Şubelerinden yapılabilmektedir.

Editör: TE Bilisim