Tarım ve Orman Bakanlığınca ülkemizin damızlık ve kasaplık ihtiyacının karşılanması, ithalatın azaltılması, kırmızı et ihtiyacının karşılanması amacıyla, sığırlarda, "Döl Verimliliğinin Artırılması ve Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması", küçükbaş hayvanlarda ise, hayvan sayımızı artırmak, sürülerin gençleştirilmesini sağlamak, ideal sürü büyüklüğüne ulaşmak, sürdürülebilir ve ekonomik hayvancılığı teşvik etmek, kırsal alanda istihdamı artırmak ve çayır, mera ve yaylakların daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla "Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi" çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Bingöl Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda Bakanlığın Hayvancılık Genel Müdürlüğü Islah ve Geliştirme Daire Başkanlığından konu uzmanı Veteriner Hekim Kiraz Özkan ve Veteriner Hekim Nejla Yorgancıoğlu konu ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Şube Müdürleri, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesinden akademisyenler, kamu ve özel sektörde çalışan veteriner hekimler, Büyük ve Küçükbaş Damızlık Yetiştirici Birlik Temsilcileri, Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi, Tarım Kredi Kooperatifi temsilcisi, SÜTAŞ A.Ş. yetkilileri, Et ve Süt Kurumu veteriner hekimleri ve yetiştiriciler katıldı.

Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır yaptığı açıklamada İlimizin geniş mera varlığı nedeniyle hayvancılık faaliyetlerinin İlimiz ekonomisi açısından önemi, Bakanlık tarafından yetiştiricilere sağlanan destekleme ödemeleri, Cumhurbaşkanının himayelerinde gerçekleştirilen entegre süt ve süt ürünleri üretim tesisinin İlimize ve bölgemize sağlayacağı katkılara değindi. Konuşmasında ayrıca bu toplantının; hayvancılıkta sürdürülebilirliği sağlama ve verimliliği arttırma, sürü büyütme, kırmızı et üretimini artırma, mera ve yaylakların etkin kullanımını sağlama konularında katkı sağlayacağını belirten Bahadır; konuşmasını, toplantıda tanıtımı yapılacak yeni desteklemelerin ülkemiz hayvancılığı ve değerli yetiştiriciler için hayırlı olması temennisiyle bitirdi.

Toplantı, İl Müdürünün konuşmalarının ardından Bakanlıktan gelen konu uzmanlarının "Döl Verimliliğinin Artırılması ve Etçi Irklar ve Melezlerinin Yaygınlaştırılması" ve "Sürü Büyütme ve Yenileme Desteklemesi" konulu sunumları ile devam etti.

Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ve hayvancılıkta verimliliği artırmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında diğer illerde de konu ile ilgili toplantılar düzenlenecek. (Haber Merkezi)