İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ki ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından faydalanan öğrencileri MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulunda yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Bingöl MEV Öğretmen Serkan Akyaz İlkokulunda düzenlenen seviye belirleme sınavına giren öğrencilerini ziyaret etti. Ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı ve Destekleme ve Yetiştirme Kursları İl Koordinatörü İMKB Bingöl Anadolu Lisesi Müdürü Tarık Ertaş eşlik etti. ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarından faydalanan öğrencilerin sınava girdikleri sınıfları gezdi öğrencilerle bir süre sohbet etti. Gezdiği sınıflarda öğrencilerle sohbet eden Sarı, öğrencilere başarılar diledi.

Sarı, “Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili yaptığı açıklamada Bingöl’de Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzce ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilerimize yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarımızda LYS ve YGS’ye hazırlanan 422 öğrencinin faydalandığını, bu öğrencilere haftada 8 saat Cumartesi, 8 saat ise Pazar günü olmak üzere Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden toplamda 16 saat kurs verilmektedir” dedi.

‘EMEKLERİNİZ SİZİ GÜZEL BİR GELECEĞE TAŞIYACAK’

‘Bu tatil günlerinde harcadığınız emek boşa gitmeyecek’ diyen, Milli Eğitim Müdürü Sarı, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizi daha iyi bir geleceğe hazırlamak için var olan imkânları sonuna kadar kullanıyoruz. Size sunulan bu imkânı en iyi şekilde kullanmak için, hafta sonu tatile rağmen, burada bir emek harcıyor olmanız, sizi daha güzel bir geleceğe taşıyacaktır. Burada harcadığınız emeğin boşa gitmeyeceğini biliniz. Bilgiyle kuşanmak daha güzel yarınlara, hızla ve emin adımlarla gitmek demektir. Sizi gösterdiğiniz bu çabadan dolayı kutluyorum, başarınızın devamını diliyorum. Hafta sonunuzu öğrenmeye ayırmakla kendinizi, çalışmadan geçiren arkadaşlarınızdan daha şanslı konuma getirdiniz. Bu kurslarda görev alan idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, özverili çalışmalarından dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden ailelerine selamlarını iletmelerini isteyen Sarı, “Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda açtığımız kurslarda, önemli oranda öğrenci katılımı sağlanmakta ve öğrenciler LYS ve YGS’ye ücretsiz olarak erken hazırlanmanın avantajı ile kendilerine özgüven duymaktalar” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim