HABER: YÜKSEL DERE

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) darbe girişimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye halklarına ‘meydanlara çıkın’ demesi üzerine Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar sokaklara çıkarak darbe girişiminin yayılmasını önleyerek demokrasiden yana olduklarını gösterdi. Demokrasi nöbetinin 12’inci gününde Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’de de halk, Genç caddesi üzerinde sabahlamaya devam ediyor.

HER KESİMDEN İNSAN MEYDAN’DA

FETÖ darbe girişiminin yaşandığı gece Bingöl Genç üzerinde toplanmaya başlayan vatandaşların her kesimden olması dikkatlerden kaçmazken, ‘darbeye karşı olmanın ideolojisi olmaz’ diyerek ortak düşünce ile meydanları boş bırakmıyorlar. 12 gün geçmesine rağmen darbe teşebbüsünün henüz tam anlamıyla önlenmediğini belirten hükümet yetkilileri vatandaşların yanlış hissiyatlara kapılmaması konusunda da uyarılarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ikinci bir emir gelmeye kadar sokakları terk etmeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, “ Cumhurbaşkanı bize evlerinize dönün, darbecileri temizledik çağrısını yapmayana kadar hiçbir şekilde bu meydanları boş bırakmayacağız. Biz burada sağcısına, solcusuna bakmaksızın demokrasimize sahip çıkıyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

ÇADIRLAR KURULDU

Bingöl Genç caddesinde sabahlayan bazı vatandaşlar eve gitmek yerine çadırlarını kurdular. Hiçbir şekilde meydanları terk etmeyeceklerini, gece gündüz getirdikleri çadırlarda sabahlayacaklarını söyleyen vatandaşlar, darbe girişimi yapanlarının bu meydanları boş görmeyeceklerini ve bir daha bu girişimi yapmaya cesaret etmeyeceklerini söylediler.

SİYASİLER VE KURUM AMİRLERİ MEYDANLARDA

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl’deki siyasi parti temsilcileri ve kurum amirleri her gece meydanda halkın yanında yer alıyorlar. Halk ile iç içe olan amirler, meydanlarda demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyorlar. 

Editör: TE Bilisim