İl Milli Eğitimi Müdürlüğü “Din, Ahlak ve Değerler Ortak Etkinlikleri Aylık Eylem Planı” çerçevesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Anadolu lisesince Kasım Ay’ı Değerler Eğitimi Hat Sergisi açıldı.

Sergi açılışına Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, Kurum ve okul müdürleri katıldı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Anadolu lisesinde açılan serginin açılışını yapan İl Müdürü Engin, yaptığı konuşmada, “Hat sanatı bizim yüz yıllardır bu coğrafyada icra ettiğimiz, öğrenilmesi emek isteyen ama bir defa başlanıldığında tarihe iz bırakılabilen bir sanattır. Hat sanatının seçkin eserleri sabır ve sevginin işi olarak ortaya çıktı.  Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi bu güzel sanatı yaşattıkları için kutluyorum, düzenlenen bu sergiye emek veren ve katılan tüm herkese teşekkür ediyorum dedi.

Sergiyi gezen ve bütün eserleri yakından tek tek inceleyen Engin, eserlerin sahibi öğrencileri el emeği göz nuru çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Okul Müdürü Orhan Avcı; “Din, Ahlak ve Değerler Ortak Etkinlikleri Aylık Eylem Planı” çerçevesinde açtığımız Değerler Eğitimi Hat Sergimizdeki amacımız Hat sanatını öğrencilerimize öğretmek ve sevdirmektir, Avcı 2 gün boyunca açık olacak sergimizde 25 adet eser sergilenmiştir” dedi.

Editör: TE Bilisim