HABER: MEHMET BEKİ

Bingöl Özel Hürriyet Koleji Konferans salonunda Öğrenci ve ailelerine konferans veren Ateş, Sporun öğrencinin başarısını artırdığını ve çocukta çok olumlu katkılar sağladığını belirtti.

Ailelerin Eğitimin yanında çocuklarının da spora yönlendirmesi gerektiğini belirten Ateş, şunları söyledi;

‘’Eskiden hiperaktive diye bir şey duymazdık. Çünkü, Çocuklar hareket ederdi. Dışarı çıkarlardı. Komşuya gider evin önünde top oynardılar. Enerjini bir şekilde atardı. Şimdi özellikle büyükşehirlerde Bunu çok duyuyoruz hiperaktive. Çocukların gideceği bir yer yok enerjilerini atacakları bir alan yok. Bazı çocuklar enerjilerini atmadıklarında ne yapacaklar. Evde doğal olarak yerlerinde durmayacaklar. Bununla birlikte çocuklarımızın önünde ciddi tehlikeler var. Ülkemizde baktığımızda her 10 çocuktan altısında kilo problemi var. Çocuklarda hareket yok, spor yok, egzersiz yok. Tam aksine cep telefonu, bilgisayar oyunları, televizyon ve çevresel faktörler. Bu olumsuzluklarda korunmak için ailelere çok büyük görevler düşüyor. Çocuklarımızı mutlaka okulun yanında spora da yönlendirmemiz lazım’’ dedi.

Ateş, Dünyada farklı ülkelerde özellikle Amerika’da öğrencilerin eğitimin yanında sporu da beraberinde götürdüklerini ve öğrencilerin derslerinde de çok büyük başarı sağladıklarını kaydetti.

Özel Hürriyet Koleji Korucu Müdürü Nizamettin Etdöger ise, okul olarak eğitimin yanında spora da çok önem verdiklerini bunun için okulda yüzme, basketbol, voleybol, tenis, futbol ve buz pateni alanında öğrencilere eğitim verdiklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim