Bingöl Haber Merkezi - Milli Eğitim İl Müdürü Yakup Sarı, bugün sona eren 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemi münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu. 
Açıklamasında, Bingöl’de ki öğrenci ve öğretmen sayısına ilişkin bilgilendirmede de bulunan Sarı, “2015-2016 eğitim-öğretim döneminin birinci bölümünü tamamlayarak, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerle yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 22 Ocak 2016 tarihinde İlimiz genelinde 4 bin 233 öğretmenimizin görev yaptığı 455 Eğitim Kurumumuzda, öğrenim gören yaklaşık 60 Bin öğrencimiz karne alacak” dedi.
Yeterli başarıyı yakalayamayan öğrencilerin ikinci dönem daha çok çalışarak, daha fazla inanarak gerekli başarı ve hedefi yakalamaları gerektiğini ifade eden Sarı, şunları söyledi: "Öncelikle bu dönemde başarı gösteren tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.  Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Onlar geleceğimizin mimarı ve teminatıdır. Bütün çocuklarımızın yeteneklerini en üst düzeyde geliştirmelerine fırsat verecek ve buna teşvik edecek eğitim imkânı ve ortamını hazırlamak ve onların bundan faydalanabilmelerinin şartlarını yerine getirmek zorundayız. Dünya milletleri arasında sürdürülen ekonomik, kültürel, bilimsel ve teknolojik içerikli, acımasız yarışta yerimizi ancak böyle alabiliriz. Okullarımızdaki eğitim-öğretim faaliyetlerini, ürkütücü, engelleyici ve cezalandırıcı değil, öğrenmeyi teşvik edici ve pekiştirici yönde sürdürmeliyiz. Eğitim sistemimizin, milli bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne ve geniş bir dünya görüşüne sahip, elinden ve dilinden zarar gelmeyen, insan haklarına saygılı, kişisel mutluluğun yanında toplumun ve insanlığın refah ve mutluluğundan da sorumlu olduğuna inanan, çalışkan, dürüst, inançlı ve uzlaşma içinde yaşayan nesiller yetiştirmekle de görevli ve sorumlu olduğunun bilincinde olmalıyız."  
‘NETİCE NE OLURSA OLSUN HAYAT DEVAM EDİYOR’
Başarılı olmanın sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak olmadığını belirten Sarı, öğrencilere yaptığı hitapta; “Sizler de bir dönem boyunca çok çalışarak yoruldunuz ve kısa da olsa bir tatili hak ettiniz. Başarılı olmak sadece akademik anlamda belli bir seviyeye ulaşmak anlamını taşımamaktadır. Sporda, sanatta ve kültürel alanda gösterdiğiniz her türlü kazanımınız başarılı olmanın bir başka biçimidir. Bizlerin bütün çabası sizlerin iyi bir eğitim alarak donanımlı, sağlıklı, değerlerine sahip çıkan, öz güvenini kazanmış, mutlu ve huzurlu fertler olarak yetişmeniz içindir. Karne heyecanını yaşadığınız bu günlerde başarılı olanlarınız olacağı gibi beklediği notu alamayanlar da olacaktır. Netice ne olursa olsun Hayat Devam Ediyor. Öğretmenleriniz ve yöneticileriniz olarak sizlerden, her günü fırsat bilerek verimli, güzel bir tatil dönemi geçirmenizi ve ikinci döneme enerjik ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı bekliyoruz” diye konuştu.
‘GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERECEĞİNİZE İNANIYORUM’ 
Yönetici ve öğretmenlere de hatırlatma da bulunan Sarı, “Bir çocuğun dahi feda edilemeyeceği inancıyla yürüttüğünüz bu kutsal çabadan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımız genelgesinde belirtildiği üzere yarıyıl tatillerinin verimli bir şekilde geçirmelerini, dinlenmiş bir şekilde yeni döneme sağlıklı bir başlangıç yapabilmelerini ve ilgi alanlarına da zaman ayırabilmelerini sağlamak için öğrencilerimize yarıyıl tatilinde ödev verilmemesi, noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. Sizlerle bu kutsal görevde, daha güzel bir gelecek için yan yana yürümekten onur duyduğumu ifade eder verdiğiniz emekler için şahsım, kurumum ve Bingöl halkı adına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
‘KARNE TEK BAŞARI GÖSTERGESİ DEĞİLDİR’
Açıklamasının devamında velilere seslenen Sarı, şunları söyledi: “Çocuklarımız için büyük fedakârlıklar yaptığınız bilinmektedir. Tatilde çocuğunuzun dinlenmesine izin verin. Hayatta başarısını gösterebileceği, başka alanlar da olduğunu fark etmesine imkân tanıyın, farklı yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olun. Başarının tek göstergesi karne değildir. Karne notları iyi de olsa, kötü de olsa sevginizin karneye bağlı olmadığını, sonucu ne olursa olsun yavrularınızı seveceğinizi vurgulayın. Bu duygu ve düşüncelerle sevgili öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.”

 

Editör: TE Bilisim