Bingöl’deki çiftçilerin zor günler yaşadığını söyleyen ve Garip köyünde yaşayan çiftçi Şükrü Karuç, kurumların ilgisizliğinden şikâyet etti. Tarım Müdürlüğü ve diğer kurumların çiftçilerin sorunlarını dinlemediğini belirten Karuç, kurumları görevini yapmamakla suçladı.

Çiftçilerin sorunlarını kimsenin dinlemediğini belirten Karuç, “Köyümüzde sözde bir toplulaştırma çalışması yapıldı. Başından sonuna kadar şaibeli geçen bu çalışma Bingöl tarımını geri götürmekten başka bir işe yaramadı. Proje amacına uygun yürütülmedi. Ne araziler toplulaştırıldı, ne yollar yapıldı ne de sulama kanalları. Toplulaştırmayı yapan firma sorumluluklarını yerine getirmeyip işleri yarım yamalak bırakıp çekip gitti. DSİ ve Tarım Müdürlüğü çiftçilere sahip çıkıp çalışmaların takipçisi olsaydı bu gün bu sorunları yaşamayacaktık.” dedi.

Tarla içi sulama kanallarının tahrip olduğunu belirten Karuç, “Toplulaştırma kapsamında tarla içi sulama kanallarının da yapılması gerekiyordu; ancak hiçbir çalışma yapılmadı. Ziraat yapmak isteyen çiftçilerimiz su olmadığı için ekim yapamıyor. Tarla içi yol olmadığı için tarlalara girilemiyor. Bu işleri kim takip etti? Kendi imkânlarımız ile tarlalarda düzeltme çalışması yapmaya çalışıyoruz. Hangi kuruma müracaat etsek ilgilenen yok. Tarla kanalları tahrip oldu sahip çıkan yok, Çiftçi ne halde kimsenin umurunda değil” dedi. Karuç, kurumları sorumlu davranmaya çağırdığını sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ