Bingöl Ticaret İl Müdürü Tüketici Hakem Heyeti başkanı Abdulvahap Tanık, 15-21 Mart Tüketici koruma haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Tanık, Tüketimin insanlığın varoluşuyla birlikte ortaya çıkmış bir kavram olduğunu belirterek, Günümüzde teknolojik gelişmelerin ve özellikle küreselleşmenin etkileriyle, hızla değişen ve gelişen bir pazar yapısı ile karşı karşıya kalındığını söyledi.

 

“BİLİNÇLİ TÜKETİM ALIŞKANLIĞI, ÜRETİMİN KALİTESİNİ YÜKSELTTİ”

Tanık yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi; “Tüketiciler; üretilen mal ve hizmetlerle ilgili olarak, çeşitli pazarlama yöntemleriyle, tüketime yönlendirilmektedir. Bu da günümüzün tüketim toplumlarını ortaya çıkarmaktadır. Böyle bir ekonomik ortamda, tüketiciler; kendilerine en uygun mal ve hizmet seçimini bilinçli bir şekilde yaparak ihtiyaçlarını karşılamak durumundadır. Bu da tüm dünyada temel bir insan hakkı olarak kabul edilen tüketicinin korunması kavramının önemini her geçen gün artırmaktadır.

Hızla değişen ve çeşitlenen insan ihtiyaçları, piyasada artan rekabet ortamı, tüketici bilincinin artmasını gerekli kılmaktadır. Bilinçli tüketim alışkanlığı, üretimin kalitesini yükselttiği gibi kalkınma ve gelişmede de önemli rol oynamaktadır.

Bir taraftan hayat kolaylaşmış, ama diğer taraftan tüketim dünyası karmaşık bir hal aldığından üreticiler ve tüketiciler arasındaki dengenin, tüketici aleyhine bozulmasına sebebiyet vermiştir. “Tüketici hukuku” işte bu bozulan dengeyi yeniden tesis etmeyi amaçlayan bir düzenlemeler manzumesidir.

Tüketicinin korunması ile ilgili kurallar, sadece tüketiciyi değil, belli standartlarda ve kalitede mal ve hizmet üretimini hedeflediği için aynı zamanda üreticileri ve dolayısıyla ülke ekonomisini korumaktadır. 

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu başta 82 milyon tüketicimiz olmak üzere, tüm imalat ve ithalat sektörünü, tüketiciye mal ve hizmet sunan tüm esnaf ve tacirler ile bunların meslek örgütlerini, tüketicinin korunması alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarını ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarını ilgilendiren ve tüm sektörlere uygulanacak ortak kuralları belirleyen çerçeve bir kanundur.

Alışveriş şekillerinin çeşitlendiği, elektronik ticaretin yaygınlaştığı günümüzde artık ticaret, çok farklı yöntemlerle yapıldığından teknolojik gelişmelerin ve özellikle küreselleşmenin etkileriyle ticaret biçim değiştirerek artık alıcılarla satıcıların karşı karşıya gelmesi gerekmiyor. Elektronik ticaret yöntemiyle tüketiciler bulunduğu yerden alışveriş yapabilmektedirler.

“Bilinçli Tüketici ve Basiretli Tacir” ilkesi Tüketicilerimize yönelik çalışmalarımızın temel hedefini oluşturmaktadır.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu ile tüketicilerin mahkeme dışı çözüm organları aracılığıyla haklarını etkin, hızlı ve masrafsız arayabilmelerinin önünün açılması, tüketiciye tanınan hakların genişletilmesi, tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerde kalite standardının yükseltilmesi, bürokratik işlemlerin azaltılmasına katkı sağlamaktadır.   Yeni Kanunla birlikte; tüketici bilinci esas alınarak; birçok alanda tüketicilerin sözleşme imzalanmadan önce bilgilendirilmesi zorunlu hale getirildi. Tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin hususların, sözleşmenin eki olarak tüketiciye ayrıca verilmesi zorunlu hale getirildi. Küçük puntolarla ve karmaşık olarak düzenlenen sözleşmelere son verildi. Tüketicinin taraf olduğu sözleşme ve bilgilendirmelerin en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir şekilde düzenlenmesi zorunlu hale getirildi. Sözleşmede öngörülen koşulların; keyfi bir şekilde sözleşme süresi içinde, tek taraflı olarak, tüketici aleyhine değiştirilmesi yasaklandı. Tüketiciden; haksız olarak talep edilen ücret, masraf ve komisyonların alınmasının önüne geçildi. Mevcut kanunda 7 gün olan cayma hakkı süreleri 14 güne çıkarılarak tüketicilerin hakları genişletildi. Tüketicilerin, sipariş vermediği bir ürünün kendilerine gönderilmesi durumunda bundan sorumlu olmayacaktır. Devre tatil, devre mülk ve paket turlarla ilgili tüketicilere yeni haklar tanındı. Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon gibi tüm aboneliklerde tüketiciler, istediği zaman abonelik sözleşmesini feshetme hakkına sahip oldu. Gerçeği yansıtmayan indirimli satış kampanyaları yasaklandı. Tüketicilerin ticari reklam yoluyla yanıltılmasını engelleyecek tedbirler etkinleştirildi. Tüketici haklarını ihlal edenlere uygulanacak idari para cezaları caydırıcı, orantılı ve belirli olması ilkeleri yeniden düzenlenerek finansal sektörlere karşı tüketicinin korunması daha güçlü hale getirildi.

 

Bingöl Tüketici Hakem Heyeti insan odaklı bir hizmet anlayışıyla tüm tarafların haklarının korunması hususunda hassasiyeti temel ilke kabul etmektedir. Rahat, kolay ve masrafsız çözüm organı olan hakem heyetlerinin kararları icra ve iflas kanuna tabi olup, uyuşmazlığın çözümü için hakem heyeti kararları kesin ve bağlayıcıdır. Bir toplumun sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişebilmesinin temel ilkesi, bilinçli tüketim kültürüdür. İlimizde nihai durum itibariyle tüketici bilinci iyi düzeyde gelişmektedir. 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası münasebetiyle İlimiz genelinde İl Müdürlüğümüzce tüketici bilincini geliştirmek, Tüketici Hakları, Tüketici Bilinci ve Hak Arama Yolları konulu bilgilendirme çalışmaları yürütülmektedir.Bilinçli tüketici sağlıklı ekonominin temelidir. Bilinçli üretmek, bilinçli tüketmek ve bilinçli hak aramak temel ilke olarak kabul edilmelidir. Bu bağlamda her birey birer tüketici olduğundan tüketici hakları konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olmaları temennisiyle bütün tüketicilerimizin “Tüketiciyi Koruma Haftasını” kutluyorum.  “ dedi.