Türkiye’ye yönelik iç ve dış saldırılara karşı halkı birlik olmaya çağıran Coşkun; “Algı operasyonlarıyla seçmeni yanlış yönlendirip Türkiye’yi durdurma, zayıf ve dirençsiz bir ülke yaratma amaçları var. Birilerine sığınacak duruma düşmemek, toprağını, vatanını terk eden toplumlar pozisyonuna gelmemek için tavrımızı netleştirmeli ve oyunlara alet olmamalıyız. İnşallah kirli oyunları halkımızın kararı bozacaktır” dedi.

Seçim çalışmalarına Solhan İlçesi’nde devam eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Adayı Av. Yusuf Coşkun, Yiğitharman, Dilektepe, Murat, Gündoğdu (Azad), Hazarşah, Demirkapı, Oymapınar ve diğer bölge köyleri ziyaretinde, sıkıntılarını dinleyip taleplerini not aldığı seçmenlere, partisinin seçim vaatlerini anlattı ve sürece dair değerlendirmelerini aktararak destek istedi.

 “ANLIK ÖFKENİZE YENİLMEYİN”

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden oluşturulmak istenen nefretin temelinde büyüyen ve gelişen Türkiye’nin olduğunu ifade eden Coşkun; “Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan nefret söylemlerinin ve yürütülen politikaların amacı ne Sayın Erdoğan’dır, ne de AK Parti’dir. Algı operasyonlarıyla seçmeni yanlış yönlendirip Türkiye’yi durdurma, zayıf ve dirençsiz bir ülke yaratma amaçları var. Kendi iç barışımızı tesis etmemizi bile hazmedemeyen çevrelerin işbirliği içerisinde olduğunu görüyoruz. AK Parti’nin iktidardan düşmesi, hizmetlerin durması, halkın perişan bir hayata mahkûm edilmesi için tüm kirli eller ittifak içerisinde. Barıştan, huzurdan dem vuranlar, şiddetin bir parçası olduklarını nasıl gizleyecekler? Halkımızın artık bu kirli politikalara kanmaması lazım! Şahıslar üzerinden yürütülen politikaları bir kenara bırakıp, ülkenin geleceğini düşünmeliyiz. Siyasiler gelip geçicidir, kalıcı olan ülkemizdir. Yalan yanlış söylemlere kanarak ortaya çıkan anlık öfkelerimize yenilmeden, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğini heba edecek bir kararda bulunmamalıyız. Kararımız, ülkemize rahat bir nefes aldırmayanları, yok olmamızı bekleyenleri sevindirmesin lütfen!” dedi.

 “BİZ KİME SIĞINACAĞIZ?”

Ortadoğu’nun içinde bulunduğu hazin durumun bir benzerinin Türkiye’de yaşanmasının istendiğini de söyleyen Coşkun, bunun için dış güçlerin ciddi bir saldırısının olduğunu, bunu da içerdeki bağlantılarla uygulamaya sokma gayretinde olunduğunu vurguladı.
Savaşın Türkiye topraklarına sıçraması ve iç karışıklıkla gelişim sürecinin engellenmesinin amaçlandığını anlatan Coşkun; “Irak’taki iç karışıklık hepimizin malumu! İran’ın tavrı ortada! Suriye zaten yangın yeri! Burada hedef, Türkiye’yi zayıflatmak, iç karışıklıkla meşgul edip büyümenin önüne geçmek ve imkân bulunursa Türkiye’yi de Suriye’ye dönüştürmek. Bugün milyonlarca sığınmacıya kapılarını açan Türkiye’nin Suriye’ye dönmesini istiyorlar ve bu uğurda ciddi saldırılar yapıyorlar. Bunu başarırlarsa, biz kime, nereye sığınacağız? Hangi ülke kapısını açar bize? Bunu söylerken bile birileri, ‘komşularınızla iyi geçinin’ diyorlar ama komşu devletler üzerinden Türkiye’de oynanmak istenen oyunu hiçe sayıyorlar. Birilerine sığınacak duruma düşmemek, toprağını, vatanını terk eden toplumlar pozisyonuna gelmemek için tavrımızı netleştirmeli ve oyunlara alet olmamalıyız. Bu sebeple, 1 Kasım seçimi son derece önemlidir. Halkımızdan isteğimiz, tüm olumsuzlukları, kırgınlıkları bir kenara bırakıp ülkemizin geleceğini düşünmeleri ve kararlarını buna göre verilmeleridir” diye konuştu.

 “HALKIMIZ KİRLİ OYUNLARI BOZACAKTIR”

Gündeme dair paylaşımlarının yanı sıra partisinin seçim vaatlerine değinen Coşkun, tek başına iktidar olunması halinde Türkiye’nin önündeki birçok sıkıntının kolayca bertaraf edilebileceğinin de altını çizdi.

Asgari ücret artışından taşeron işçilerin kadroya alınması, gençlerin iş hayatına atılmasında alacağı destekler ve iş dünyasına sunulacak katkıların her zamankinden daha fazla olacağı vaatler zincirinin AK Parti tarafından gerçekçi bir şekilde sunulduğunu dile getiren Coşkun; “Biz hizmet sunacağımızı, geçmiş pratiklerle ortaya koyuyoruz. Tek pratikleri şiddetin parçası olmak olan birileri ise sadece yapılanları eleştirmekle meşgul! Öyle ki, ayakları taşa takılsa bunun sorumlusu olarak AK Parti’yi gösteriyorlar. Herkes biliyor ki, bu ülkeye hizmeti getiren, birçok sıkıntıyı çözen, ekonomik ve demokratik hamleleriyle güçlü bir ülke olma gayretini perçinleştiren AK Parti’dir. İnşallah 1 Kasım’da halkımızın güçlü desteğiyle kirli emelleri olanlar hayal kırıklığına uğrayacak ve AK Parti tek başına iktidar olup güçlü Türkiye hedefine adım adım yürüyecek” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim