Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şehir içi toplu taşıma araçlarının kadınlara ücretsiz olacağını dile getirdi.

 

Bingöl Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi TOGEM Salonu’nda gerçekleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması için görüşen Belediye Meclisi, oy birliği ile kararını aldı.

 

Bingöl Belediyesi Mart ayı Meclis toplantısında aldığı kararla, her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kent merkezindeki toplum taşıma araçlarının ücretsiz olması için karar aldı. Kararla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar ‘Günü’nde şehir merkezindeki tüm güzergâhlarda kadınlara ulaşım ücretsiz olacak.

 

Konu hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Aile kurumunun mihenk taşı olan kadınlarımız, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle şehir içi toplu taşıma hizmetlerin ücretsiz olarak faydalanacaklardır. Belediye Meclisimizden aldığımız kararla birlikte bundan böyle her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplu ulaşım araçları kadınlarımız için ücretsiz olacaktır. Önümüzde mahalli idareler seçimlerine kadar bu kararımız geçerli olacaktır. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir yaşam geçirmelerini diliyorum” diye konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim