Bingöl Üniversitesi ‘İslami Gençlik Platformu’ tarafından “İslami Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlithanların okuduğu mevlid-i şerif ile devam etti. Daha sonra Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel ilahiler,  programa renk kattı.

Bingöl Üniversitesinde açık alanda düzenlenen  Kutlu Doğum etkinliğine konuşmacı olarak katılan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yazar Mehmet Göktaş katıldı. Göktaş konuşmasında Hz. Muhammed’in (sav) hayatından kesitler aktararak, O'nu sevenlerin her iki dünyada da kurtulacağını vurguladı.

“Allah onu seven köleleri aziz kıldı”

Göktaş, Allahu Teâla Hz peygamberi âlemlere rahmet ve son Peygamber olarak gönderdiğini belirterek,  o gün Mekke’de anne ve babalar çocuklarını cehenneme göndermek için çalışırken, Hz. Muhammed (sv) ise, o anne ve babaların çocuklarını Cehenneme gitmekten kurtarıyordu. Böyle bir Peygambere can feda olsun. Ana babalar feda olsun. Onun için sevgimizi somutlaştıralım. Bir insan neyi niçin sevdiğini çok iyi bilmelidir. Ve biz O'nu sevmeliyiz. Eğer O'nu seversek, Allah’ın izniyle  kurtulacağız. Bu dünyada da, diğer dünya da da kurtulacağız. Bu dünyada nasıl kurtulacağız? Bu dünyada aziz olacağız. Çünkü Allah, O'nu seven köleleri aziz kıldı.” dedi.

Hz. Peygamberin hayatı ve Mekke’nin fethinin iyi tahlil edilmesi gerektiğini ifade eden Göktaş, bu önemli konuların geçiştirilecek konular olmadığının altını çizdi.

“Hz Peygamber, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir topluma geldi”

Hz. Peygamberin, kız çocuklarının diri diri gömüldüğü vahşi bir topluluğa geldiğini anımsatan Göktaş, "Bu konuyu gittiğim her yerde anlatıyorum. Bunun fazla fazla anlatılmasında fayda vardır. Hz Peygamber de bizden bunu istiyor. Yani gözümüzün önüne bir getirelim. Bir kız çocuğunuz, sizin tarafınızdan diri diri toprağa gömülecek. İşte bir gün Hz. Peygamber geliyor ve bunun mücadelesini veriyor. Uzun bir mücadele. Elhamdülillah bir medeniyet kuruyor. Bir din getiriyor, İslam’ı getiriyor ve buna son veriyor.” ifadelerini kullandı.

“Sizin en hayırlınız, hanımlarına hayırlı olandır”

Göktaş, "Öyle bir Peygamberin ümmetiyiz ki, sadece kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtarmadı.   Allah-u Teâlâ Hz. Peygamberi göndermekle her yönüyle insanlığa bir ders verdi." diyen Göktaş,   "Hz. Peygamber evlatlarını, kızlarını, eşlerini, torunlarını ve halalarını öyle bir severdi ki, öyle dünyaya numune bir hayat gösterdi ki, her şey buna şahit oldu.  'Sizin en hayırlınız, hanımlarına hayırlı olandır' , 'Hanımına hayrı olmayan bir insan, bırakın ne yapıyorsa yapsın, dışarda kime yardım ediyorsa etsin ve kime hayırlı olmaya çalışıyorsa çalışsın.' Hadisleri bunun en belirgin göstergesidir. Sana en vefalı insana hayrın dokunmadıktan sonra gerisi hikâyedir. Eğer hayır edeceksen işte, hayrı eşine yap . Efendimiz (sav) bütün bunları şahsında göstermiştir.” diye belirtti.

“Ey iman edenler, Allah için yeryüzünde hakkın şahitleri olun”

“Aslında herkesin bir görevi vardır, ama ahir zaman ümmetinin, bizlerin biraz ekstra fazladan bir görevi vardır. ” diyen Göktaş, “Nedir bu görev? Biz Peygambersiz bir dönemin insanlarıyız, artık Peygamber gelmeyecek. Aramızda hiç kaybolmayacak Kur'an ve Sünneti var. Her şeyi milim milim öğretmiştir. Onun için artık Peygamber gelmeyecek. Ayette, Allah şöyle buyuruyor; 'Ey iman edenler, Allah için yeryüzünde hakkın şahitleri olun. Allah için hakkı ayakta tutan Allah’ın şahitleri olun. ' Allah bizleri şahit bir ümmet yapmıştır. Allah’ın rahmetini taşıyacak biz Peygamber ümmetiyiz.” dedi.

 “Yeryüzüne, onu ıslah ve imar eden kullarım vâris olacak”

Göktaş konuşmasının sonunda, “Yeryüzüne, onu ıslah ve imar eden kullarım vâris olacak” ayetini hatırlatarak,   Allah yeryüzünü salih kullarıyla imar edecek.  Salih kulları yeryüzünün mirasçıları olmalıdır. Burası çok önemli,  Allah’ın salih kulları yeryüzünün hâkimiyetine ve yönetimine el koymalıdır. Bu Allah kulları abidlerin üzerine bir görevdir. Bir ültimatomdur, bir uyarıdır.” İfadelerini kullandı. Program yapılan duayla sona erdi. İLKHA

Editör: TE Bilisim