Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından üniversitemizde düzenlenen ‘İş Arama Becerileri ve Kariyer Günü’ konulu seminer, öğrencilerin yoğun ilgisini gördü. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, İŞKUR İl Müdür Vekili Cevdet Timuroğlu, Şube Müdürü Ercan Gön, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“İçinde bulunduğunuz zamanın kıymetini bilin”

Programın düzenleneceğinden haberdar olduğu zaman heyecanlandığını belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Çapak, “Çünkü bu tür faaliyetler sizin geleceğiniz için de bizim üniversitemiz için de çok önemli. Mezun olacağınız zaman ne yapacağınız hususunda daha burada öğrenciyken karar vermeniz gerekir. Mezun olduktan sonra iş arayışı içerisindeyken yürümeniz gereken adımları önceden bilmeniz ve hareket etmeniz sizin için çok önemli. Mezun olduktan sonra karşılaşacağınız gerçeklerden önce, İŞKUR sizlere bu güzel sunumları yapıyor. Öğrenciyken öğrenciliğin nasıl hızlı geçtiğinin farkına varmazsınız. Mezun olduktan sonra zaman nasıl geçti diyeceksiniz. Zaman çok kıymetli. İçinde bulunduğunuz zamanın kıymetini bilin. Bu zamanı en güzel şekilde değerlendirmeniz lazım. Kendinizi yetkin halde yetiştirdiğiniz takdirde mezun olduğunuz zaman emin olun işiniz de hazır olur. Nasıl hazır? Yabancı dili iyi olan, ALES’i iyi olan her öğrenci, gerek bizim üniversitemizde, gerek başka üniversitelerde mutlaka iş bulur. Bunun için de sizin kendinizi en güzel şekilde yetiştirmenizi istiyorum. Çünkü her birinizin etkinliği üniversitemiz, ilimiz ve ülkemiz için bir kazançtır. Ben bunu böyle görüyorum” diye konuştu.

Kendinizi sürekli geliştirebileceğiniz alanlara yönelin

Konferansta İŞKUR adına bir sunum yapan Şube Müdürü Ercan Gön, öğrencileri iş görüşmeleri ve kariyer konusunda bilinçlendirip geleceğe hazırlama konusunda çok hassas davrandıklarını belirterek; en çok önem verdikleri konunun bu olduğunu ifade etti. Slâyt eşliğinde öğrencilere mezuniyet sonrası iş arama becerileri, işverenle mülakat teknikleri, cv hazırlama, iş arama kanalları ve yöntemlerini anlatan Gön, “Kariyer, insanın kendini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü alanları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, sosyal, fikirsel ve duygusal anlamda tatmin edebilmelidir. Bu kapsamda gençlerimize İŞKUR hizmetleri, iş arama becerileri, kariyer planı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, istihdam ve işbaşı eğitim olanakları gibi konularda bilgiler veriyoruz. Öğrencilerimizi iş görüşmeleri ve kariyer konusunda bilinçlendirip geleceğe hazırlama konusunda İŞKUR olarak etkinliklerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim