Yeni tip Coronavirüs salgınının tarım sektörüne olan olumsuz etkilerini en aza indirmek için bitkisel ve hayvansal üretimi sürdürmek hatta artırmak zorundayız. Virüslere karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için en etkili yollardan biri yeterli protein almaktır. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi, tarımsal ürerimi arttırma ve özellikle ucuz protein ihtiyacını karşılamak için kanatlı hayvan yetiştiriciliği çalışmalarına başladı.
Konu hakkında bilgi veren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kağan Kökten, "Çalışmalar kapsamında gerek damızlık, gerek et, gerekse yumurta ihtiyacını karşılamak üzere hindi palazları getirilmiştir. Bu hindiler uygun bakım ve besleme koşulları altında çok kısa sürede kesimlik canlı ağırlığa ulaşmakta ve istenilen performanslar elde edilmektedir. Daha sonraki süreçte yumurta tavuğu ve mast kazı yetiştiriciliğine başlanılacaktır.
Bu çalışmalar ile Üniversitemiz ve Ziraat fakültemiz olarak Bingöl’ de ucuz hayvansal protein ihtiyacını karşılamak için yetiştiricilere ücreti karşılığında civciv ve damızlık ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Bu anlamda bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve her zaman yanımızda olan kendini Bingöl ve Bingöl halkına hizmete adayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak hocamıza teşekkürü bir borç biliriz" dedi. HABER MERKEZİ