Tekingündüz ve Çetin, yaptıkları açıklamada, şunları söyledi:

“Bingöl 1. Amatör Kümede play-off oynama hakkı kazanan 2 kulüp temsilcisi olarak Bölgesel Amatör Ligi 3. Grup müsabakalarında Bingöl ilini temsil eden Karlıova Yıldırımspor’un normal puantaj sıralamasında ligden düştüğü görülmüş olmasına rağmen, en yakın takım olan Zagnosspor Kulübü, Tarabzon ilinin 3 takımının bulunmasından dolayı kendi ilindeki kulüpler arasında en az puanı topladığı için zaten küme düşeceği kesinleşmiş olup kendi sahasında oynaması gereken Kendirlispor müsabakasına çıkmayarak hükmen mağlup olduğu gibi talimat gereği 3 puan silinmesi ve bundan sonraki maçlara çıkmayacak olmaları, Karlıova Yıldırımspor’un ligde kalmasına sebebiyet verecektir.

Bilindiği gibi BAL müsabakalarına çıkmayan kulüplerin sezon başında teminat olarak yatırmış oldukları 20 bin TL’lik miktar iade edilmez. Hali hazırda oynanacak müsabakalara bakıldığında Zagnosspo’un iki müsabakası da kendi sahasında ve ek bir maliyet gerektirmeyecek müsabakalar olmasına rağmen, maça çıkmamasının başlı başına bir kötü muamma olduğunu işaret etmektedir. Bal liginde iki galibiyeti olan Karlıova Yıldırımspor’un aldığı sonuçlara göre düşmesi gerekirken, nasıl oluyor da ligde kalıyor.

Şimdiye kadar bütün maçlarına çıkıp sok iki maçını kendi evinde oynayacak olmasına rağmen sporcuların olmayışını mazeret göstererek sahaya çıkmamasını anlamış değiliz araştırmalarımızda Zagnosspor kulübünün 2017-2018 sezonunda tescilli 97 futbolcusunun olduğu görülmektedir. Karlıova Yıldırımspor ve Zagnosspor arasında bir görüşmenin olup olmadığını, Karlıova Yıldırımspor’un ligde kalmasında bir şike olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz.

Karlıova Yıldırımspor’un başkanının Karlıova Belediyesinde başkan yardımcısı olarak görev yapmasından dolayı, Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl’den futbolda bu denli çirkinliklerin önüne geçilmesi için çabamıza destek vermesini ve etraflı bir tahkikat yaparak hakkaniyetin ortaya çıkmasına yardımcı olmasını talep ediyoruz.  Tüm kamuoyuna duyurulur.”

Editör: TE Bilisim