Çoruh- Fırat bölgelerinde 9 ilde abonelerine elektrik tedarik hizmeti sağlayan Aksa Elektrik, hizmet bölgelerine ait 2020 yılının ikinci çeyrek elektrik tüketim rakamlarını açıkladı. Buna göre tüm abone gruplarına göre ayrı ayrı çıkarılan verilere bakıldığında Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’nin yer aldığı Fırat bölgesinde ise elektrik tüketimi geçen yılın aynı dönemine göre (nisan-mayıs-haziran) yüzde 6’dan fazla azalma oldu.

EN DÜŞÜK ELEKTRİK TÜKETİMİ NİSAN AYINDA YAŞANDI

Toplam nüfusu 4 milyon olan Çoruh ve Fırat bölgelerinde elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik en düşük tüketimin nisan ayında yaşandığını açıkladı. Yılın en yüksek elektrik tüketimi ise haziran ayında gerçekleşti. 2020’nin ikinci çeyreğinde Fırat bölgesinde en yüksek tüketim Malatya’da gerçekleşirken Çoruh bölgesinde ise Trabzon’da en yüksek tüketim yaşandı.

FIRAT BÖLGESİNDE MALATYA’DA ELEKTRİK TÜKETİMİ YÜZDE 8, DÜŞTÜ

Malatya, Elâzığ, Bingöl ve Tunceli’de yaklaşık 900 bine yakın aboneye hizmet veren Aksa Fırat Elektrik, yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre hizmet verdiği toplam 4 ilde elektrik tüketiminin yüzde 6’dan fazla azaldığını kaydetti. HABER MERKEZİ