Ziyarette Vali Ali Mantı’ya ‘Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası’nda gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında bilgi veren M.Emin Boğatekin:
“Depremsellik açısından hassas bir bölgede yaşıyoruz. Ülkemiz ve özellikle de Bingöl ilimiz deprem yönünden 1. dereceden risk taşıyan bir bölge. Konu ile ilgili olarak afet gönüllüleri eğitim programlarımız devam etmektedir.


Bu yıl ‘Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası’ nedeniyle Müdürlüğümüzce bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda Okullardaki Farkındalık Eğitimleri (Karlıova Kalencik İlkokulu ve Ortaokulu, Karlıova Şehit Tarık Aydemir YİBO ve Karlıova Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK Ortaokulu, Merkez İlk ve Orta dereceli okullar, ilçe YİBO’ları), Tahliye Tatbikatları ile Afiş ve Broşür Dağıtımı, Günün Önemine binaen kamu kurum ve kuruluş ziyaretleri, Çığ Tatbikatı (Bingöl Hesarek Kayak Merkezi) ve okullarda AFAD Çocuk Dergisi Dağıtımı gibi etkinlikler yapılacaktır. Amacımız vatandaşımızda afet ve acil durumlara ait bir farkındalık oluşturmak ve doğru davranış şekillerini anlatmaktır” dedi.
 
        Afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Mantı, ilimiz ve ülkemiz için afetsiz bir yıl temennisinde bulunarak İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerine çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilisim