18 köyün yer aldığı “Ova Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” resmiyet kazandı. Geçici yönetim kurulunun oluşturulmasının ardından düzenlenen ilk toplantıda derneğin kurulum amacı ve faaliyetleri hakkında yönetim kurulunu bilgilendiren Dernek Başkanı Selahattin Katmış, 18 köyden üyelerin yer aldığı dernekte sosyal birlikteliği güçlendirmeye yönelik çalışmalarda bulunacaklarını söyledi. Sosyal faaliyetlerin yanı sıra üyelerin tarım ve hayvancılığa yönlendirmeyi hedeflediklerini söyleyen Katmış, SÜTAŞ yatırımının ova köylerine, Bingöl’e ve bölgeye kazandıracaklarının farkında olduklarını belirtti.

KÖYLER ARASINDAKİ SOSYAL BAĞ GÜÇLENECEK

Muhtarlar öncülüğünde ova köylerinde maddi olarak zor durumda olan vatandaşları tespit ederek, devletimiz zaten vatandaşına bakıyor, bizlerde imkânlar dâhilinde dernek olarak yardımda bulunacaklarını söyleyen Dernek Başkanı Selahattin Katmış, dernek çatısı altında kurulacak akil heyetle ova köylerindeki aileler arasında yaşanacak husumetlerde ara bulucu olacaklarını söyledi. Katmış, böyle bir durumun yaşanmaması temennisinde bulundu.

Gençlere yönelik faaliyetlerinin olacağını belirten Dernek Başkanı Selahattin Katmış, sosyal faaliyetler noktasında gençlerimizi spora yönlendirerek, köyler arası futbol müsabakası düzenlemek ve üniversite öğrencilerine imkânlar dâhilinde burs bağlamayı hedeflediklerini söyledi.

‘TARIM VE HAYVANCILIĞA TEŞVİK EDECEĞİZ’

Kurumlar ile yapılacak istişareler sonucunda projelerini hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Dernek Başkanı Selahattin Katmış, “Ova köyleri sakinleri malumunuz tarımla ilgilenirler. Ova köylerini hayvancılığa teşvik edeceğiz. Devletimizde sağ olsun bu noktada teşvikleri zaten vermekte. Ova köylerinin birçok yerinde tavuk çiftlikleri zaten bulunuyor. Amacımız devletimizin tarım ve hayvancılık alanlarında sunduğu teşviklerden üyelerimizi haberdar etmek ve kendi işini kurmak isteyenlere ön ayak olmak. Bizde devletimize katkı sunalım vatandaş olarak devlet zaten desteklerini esirgemeden vatandaşa veriyor. Topraklarımızın hangi ürünlerde daha verimli olduğunu tespit etmek amacıyla İl Tarım Müdürlüğü koordinesinde toprak analizi yapabiliriz inşallah. Tarımsal alanda çalışmalarımız olacak inşallah devletimiz destek veriyor bizde fikirlerimiz sunacağız.”

‘SÜTAŞ BÖLGEYE KATKI SAĞLAYACAK’

“SÜTAŞ çok önemli, devasa bir yatırım. Tüm Bingöl ve bölge illerin faydalanacağı bir yatırım. SÜTAŞ müdürümüzle de görüşeceğiz, neler yapabiliriz köylerimizle istişarelerde bulunacağız. Sayın Valimizle de devlet yetkililerimizle de köylerimizde neler yapılabilir diye görüşeceğiz. Bizler SÜTAŞ’a, SÜTAŞ’ta bize destek olacak. Karşılıklı yardımlaşmayla SÜTAŞ’ı daha da güçlü bir hale getireceğiz.” HABER MERKEZİ