Çanakkale Zaferinin 101. Yıl dönümünde Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları ( BİŞHAK) Başkanı Naim Tan 18 Mart şehitleri anma günü mesajı yayımladı. BİŞHAK Başkanı Naim Tan yayımladığı mesajda “18 Mart Şehitler günü, aynı zamanda Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü. Çanakkale zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türk milletini Anadolu’dan atmak, İslam coğrafyasını işgal etmek amacıyla oluşturulan haçlı ittifakının hevesinin kursağında kaldığı, Yüz binlerce vatan evladımızın dünyadaki en kıymetli varlığı olan canını gözünü kırpmadan Allah yolunda vatan ve millet için feda ederek şahadet şerbetini içtiği bir kahramanlık destanıdır. Milletimizin her bir ferdinin ecdadımızın ortaya koyduğu bu mücadele ruhundan, bu fedakârlıktan çıkaracağı çok büyük dersler vardır. Bu millet geçmişte hiçbir millete boyun eğmemiştir, bugün de eğmeyecektir. Bu millet geçmişte bağımsız ve hür olmuştur, ilelebet bağımsız ve hür olacaktır.” dedi.

 

Ülkemize milletimize, güvenlik görevlilerimize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırıları lanetlediğini belirten Tan; “Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu alçak saldırılar karşısında  millet olarak kenetlenmeliyiz. Terör saldırıları karşısında bütün ülkenin tek vücut olarak hareket etmemiz gerekiyor.   Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak güçlenmesinden rahatsız olan iç ve dış güçler, bu ortamı bozmak ve Türkiye'de iç çatışma ortamı yaratmak için harekete geçti. Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi ve milletimizi hedeflerinden uzaklaştırabileceklerini sananlar, yanıldıklarını göreceklerdir. Bu alçak saldırı, hangi hain odaklar tarafından düzenlenmiş olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Hain saldırılar milletimizi asla pes ettiremez. Güzel ülkemiz her alanda parlayan yıldız olacak. Bunun gerçekleşmesinden korkanlar, bunu engellemek isteyenler, geçmişte olduğu gibi Bugünde var. Yarında olacak. Bize düşen, birliğimizi korumaktır. Bize düşen, bizi yıkmak, bölmek durdurmak isteyenlere karşı tek yürek olmaktır. Bu tür karanlık planlarla ülkemizi karıştırmak isteyenler kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Bir kez daha, saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize sabır ve başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

 

Tan; “Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 101 yıldönümünü kutluyor, ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, milletinin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen övgülerin en güzeline layık olan Şehitlerimiz asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaktır.   Çanakkale’den günümüze kadar bu kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyor ruhları şad olsun diyorum” dedi.                                               

Ayrıca yayımlanan mesajda 14 Mart pazartesi günü gerçekleşen Ankara patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlar içinde başsağlığı dileğinde bulundu.
 “Ankara'da  terör örgütünün sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırı neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için acımız sonsuzdur” diyen Tan; “Kalleşçe ve haince yapılan bu saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim