Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Naim Tan, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Tan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “15 Temmuz 2016’da yaşanan Darbe girişiminde asker kılığına girerek Peygamber ocağı olan ordumuzun içine sızan üniformalı FETÖ terör örgütüne bağlı teröristler, kendilerine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyerek, Ülkemizin birliğine, beraberliğine, demokrasiye, milli iradeye ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmış olan hain ve kanlı darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik Güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman Halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Darbe girişimi karşısında devlet büyüklerimiz ve aziz milletimizin dik, gözü pek, onurlu duruşu ve milli egemenliğe kayıtsız şartsız sahip çıkılması her türlü takdire şayan oluşu gelecek nesillerimizin göğsünü kabartarak gururla anacağı bir hadisedir. Ülkemizin birliği, kardeşliği, huzuru adına; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız. 15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. Ülkesini, vatanını, milletini seven halkımızın meydanlara çıkıp, top, tank, uçak, helikopter ve mermilere karşı sadece imanı ve inancıyla göğsünü siper etmiş, onurlu direnişiyle devletine ve demokrasisini sahiplenmesi, hainlerin çabalarını boşa çıkarmıştır. Hain darbe girişimini engelleyen milli birlik ve beraberlik ruhu geçmişte olduğu gibi her daim güçlenerek yaşayacaktır.

15 Temmuz, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlar, şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.” HABER MERKEZİ