Fuar açılışında konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, “fuarın sadece üniversite öğrencilerinin değil, tüm toplumun ilgisini çekeceğine inanıyorum. Fuarın ilimize renk katacağına inanıyorum. İnsanlar, burada dokunarak, görerek ve kitabın kokusunu hissederek alacaklar” ŞEKLİNDE konuştu.

“FUARLAR, İNSANLARI OKUMAYA VE YAZMAYA SEVK EDİYOR”

Fuarın açılış gününde kitap imzalama etkinliğine katılan Yazar Mustafa Şişmanoğlu, kitap fuarlarının insanları okuma ve yazmaya sevk ettiğine dikkat çekerek, “kendi açımdan tarihi bir gün yaşıyorum. Daha önce çok konferanslara katıldım, ancak, üniversite olarak ilk kez Bingöl Üniversitesinde fuarda bir konferansa katılıyorum” dedi. Tarihini bilmeyenlerin geleceklerine de yön veremeyeceklerine dikkat çeken Şişmanoğlu, ders kitaplarında yazılamayan tarihin de mutlaka okunması gerektiğine vurgu yaptı. Gençlerin, ülkemizde 15 Temmuzda destan yazdıklarını ifade eden Şişmanoğlu, “gençlere çok şey borçluyuz, Allah’tan gençlerimize millet ve ümmet için fikir üretmeyi, vatan için cesaret vermeyi temenni ediyorum” dedi.

Yazar S.Serra Erdoğan, Bingöl’e ilk defa geldiğini ve Bingöllüler ’in sıcak ilgisiyle karşılaştığını ifade ederek, “bol okumalı günler diliyorum. Yazmak, sefere çıkmaktır. Ben de şu anda seferdeyim” dedi.

Üniversite kongre merkezinde gerçekleştirilen fuarın açılışına Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Ragıp Atala, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Müftüsü Mecit Can, SGK İl Müdürü Muzaffer Çakan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, Yazarlar Mustafa Şismanoğlu, S.Serra Erdoğan ve Türdav AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karagöz katıldı. 

Editör: TE Bilisim