İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Folklor Araştırmacısı Seda Küçükbilezikçi Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Akıncı, Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mithat Kaya ve Gazeteci Ömer Şanlı’dan oluşan kurul üyeleri, Bingöl’ün Somut Olmayan Kültürel Değerlerini ortaya çıkarıp Ulusal Envantere kaydının sağlanması için çalışmalar yürütecek.

Kurul ilk olarak Yaşayan İnsan Hazinesi Ulusal Envanteri’ne, Bingöl’de dengbej geleneğini sürdüren Dengbej Sedrettin Turgut’un kaydının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne başvurma kararı aldı. Turgut, kaydının kabul edilmesi durumunda, Bingöl’den envantere girecek ilk kişi olacak.

Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine girebilen ilk kültürel gelenek ise Kartal Oyunu.

Kurul üyeleri, ayrıca Sancak’ta bulunan Balıklı Göl’ün de Somut Olmayan Kültürel Miras olarak ulusal envantere girmesi için çalışma başlattı. Göl ile ilgili gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra ulusal envantere kaydının yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulunacak.

Kurul üyeleri, Bingöl’de Somut Olmayan Kültürel Miras değerlerinin gün yüzüne çıkarılması için konu ile ilgili bilgisi olan vatandaşları da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne davet etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim