Peygamber Sevdalıları Platformu’na üye derneklerden Bingöl Kalem-Der’in, düzenlediği ‘Şehitler Gecesi’ programına Bingöllüler yoğun ilgi gösterdi. 

 

Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği (Kalem-Der) tarafından ‘Şehitler Gecesi’ konulu bir etkinlik düzenlendi. Düzenlenen programa halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bingöl Belediyesi kültür merkezinde yapılan programa Rehber TV programcılarından Cengiz Aydın ile 6-8 Ekim olaylarında arkadaşlarıyla beraber vahşice katledilen Hasan Gökgözü’ün Babası Mehmet Gökgöz programda birer konuşma yaptı.

Rehber TV programcılarından Cengiz Aydın gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparak, Asr-ı Saadetten kesitler sunarak sahabenin şahadete verdiği öneme değinerek,  “İnanın şahadet sahabenin sevdasıdır. Yani sahabe şahadete meftundur. Sahabe şahadete müştaktır, âşıktır.” dedi.

“Her yüz sahabeden doksanı şehit olarak vefat ediyor”

“Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız…” ayetini hatırlatan Aydın, “Bu ayet sahabede büyük bir etki uyandırıyor. Bu ayet şehadet ve ölümü birbirinden ayırıyor. Allah Teâlâ ayette önce ölümü ve derecelerini anlatıyor, daha sonra da şahadetten bahsederek, ‘şehadet direnmektir’ diyor. Sahabeler bu ayeti duyduklarında ölüm adına korkuları bir tarafa bırakarak, şehit olmak için yarışıyor. Her yüz sahabeden doksanı şehit olarak vefat ediyor. Yani asr-ı saadettin toplumu ve Allah Resulü’nün elinin altında yetişen mübarek sahabelerden yüz kişiden doksanı şehit olarak bu dünyadan göçmüştür. Bu bir sevda değil midir? Bu aşk değil midir?” ifadelerini kullandı.

Sahabenin, şehadeti Allah’a yaklaştıran en büyük ibadet olarak gördüğünü belirten Aydın, Allah Resulü’nün birçok hadisinde ‘şehadeti’ taltif ettiğini söyledi.

“Şehadet imanı diri tutacak bir güçtür”

Aydın konuşmasının devamında, “Kişi şehadet temenni eder ve arzularsa, yatağında ölse bile şehittir. Yeter ki, bir şehit gibi yaşasın. Niyeti halis olsun. İsteyin ve dualarınızın sonuna şahadetti koyun. Şehadet imanı diri tutacak bir güçtür. Eğer bir âlim şehadeti temenni etmiyorsa o eksik bir âlimdir. Şehadeti kendinden uzak tutan kişinin ameli eksiktir.” dedi.

Daha sonra p 6-8 Ekim olaylarında arkadaşlarıyla beraber vahşice katledilen Hasan Gökgöz’ün Babası Mehmet Gökgöz ise yaptığı konuşmada, 6-8 Ekim olaylarında yaşanan vahşeti anlatarak oğlu Hasan ve arkadaşlarının şehadet aşığı gençler olduğunu ve çok arzuladıkları mertebeye ulaştıklarını söyledi.

Şehadeti arzulayanlara nasip olduğunu ifade eden Gökgöz, “Biz Müslümanız Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Bu uğurda malımızı ve canımızı her zaman vermeye hazırız. Her Müslüman gece-gündüz Allah için çalışarak onu razı etmelidir.” şeklinde konuştu.

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği Program, şehitlerin hayatlarından kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve ardından yapılan duayla sona erdi. 

Editör: TE Bilisim