Mobilya Alanında Yenilikçi Uygulamalar: CNC Tezgahları ile Mobilya Üretimi projesi çerçevesinde Bingöl Mesleki Eğitim Merkezi Mobilya Teknolojisi Alanı Öğrencileri Almanya’nın Dorsten  şehrinde  14 günlük mobilya stajı  yaptılar.

Projenin ilk akışı kapsamında Mart ayında  toplam 6 öğrenci ve 2 öğretmen staj, inceleme ve gözlem  yapmak için Projenin yurt dışı ortağı olan Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’a gitti. Burada mobilya alanında yenilikçi uygulamalar ile ilgili kazanmış oldukları bilgi beceri ve izlenimlerini merkez öğrencileri ile paylaştı. 

5 Nisan 18 Nisan 2019 tarihleri arasında ise Okul Müdürü Kumriye Ekineker ve 6 kişilik öğrenci grubu Mobilya konusunda yenilikçi uygulamalar ile ilgili staj programı için   Almanya’nın Dorsten şehrine gitti. Staj programı Almanya’nın  Kuzeyinde Nordrheın-Westfalen Eyaletinde bulunan Bildungs-Centrum-Nies, adlı özel  bir kurumda yapıldı. Bildungs-Centrum-Nies kurumu 25 yılın üzerindeki iş ve eğitim tecrübesi ile pek çok alanda  ihtiyaç duyulan nitelikli teknik elemanları yetiştirmekte.  Kurum; Berlin ve Federal İş Ajansı tarafından beceri geliştirme ve mesleki yeterlilik sertifikaları vermeye yetkili bir yer. Kurumun amacı, kısa süreli kurslar düzenleyerek iş başında eğitim yoluyla işsiz gençlerin iş hayatına kazandırılmasıdır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;  Staj yapan öğrenciler Mobilya Alanında Yenilikçi Uygulamalar: CNC Tezgahları ile Mobilya Üretimiile ilgili teorik bilginin yanında pratik uygulamalarla ilgili mesleki deneyim kazandılar. Bingöl sanayisinde çalışan öğrencilerimiz bu proje akışında edinmiş olduğu tecrübelerini okulumuzda diğer arkadaşlarıyla paylaşacaklardır. Öğrencilerimizin bu proje akışında yer almaları; hem hayatlarında hem de bundan sonraki mesleki yaşantılarında önemli bir yer tutacaktır. Özellikle projenin Almanya ayağında öğrencilerin stajları yanında çeşitli yerleri gezerek gerek kültürleri ve yaşayışları, gerek teknik konuları karşılaştırma yaparak; biz hangi konuda daha iyiyiz, hangi konularda kendimizi yetiştirmeliyiz düşüncesiyle hareket ederek öğrencilerin ufkunun geliştirmeye çalıştık. Bu vesileyle kültürel geziler, şehir ve okul gezileri, kilise, cami ve müze ziyaretleri yapıldı. Alışveriş merkezlerine gidildi. Futbolu seven öğrencilerimiz için BorissaDortmund stadına gezi düzenlendi. Türkiye’nin pek çok yerinden gelen öğrencilerle tanışma ve paylaşımda bulunma fırsatı bulan tüm öğrencilerle birlikte hafta sonlarında ise Fransa ve Hollanda’ya geziler yapıldı.”

Proje sonunda hem gözlem hem de uygulamalı eğitim gören öğrenciler, Mobilya Alanı ile ilgili Europass belgelerini ve sertifikalarını proje ortağı okuludan alarak Türkiye’ye döndüler. (Haber Merkezi)