İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu 87. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası ile 2019 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında Bingöl’de ihtiyaç duyulan alanlarda 6 pratisyen tabip, 12 uzman tabip, 6 diş tabibi ve 2 eczacı ataması yapıldı.

GÖREVLERİNE BAŞLADILAR

87. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kurası kapsamında Bingöl Devlet Hastanesine atanan İç Hastalıkları Uzmanı, Kardiyoloji Uzmanı, Nöroloji Uzmanı, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Ruh ve Sinir Hastalıkları Uzmanı ve 1 pratisyen tabip, Karlıova Devlet Hastanesine atanan 1 Aile Hekimliği Uzmanı, Solhan Devlet Hastanesine atanan 1 pratisyen tabip gelip görevlerine başladı. Ataması yapılan diğer tabip ve uzman tabiplerin de gelip görevlerine başlaması beklenmekte.

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA ÖNEMLİ ATAMA

2019 Yılı 2.Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası kapsamında ise Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine 1 Restoratif Diş Tedavi Uzmanı, 5 Diş Hekimi, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğüne 1 pratisyen tabip, Bingöl Devlet Hastanesi ile Solhan Devlet Hastanesine 1’er Eczacı ataması yapıldı.

Aktif olarak 29 Diş Hekiminin görev yaptığı Bingöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine atanan Diş Hekimlerinin başlaması ile birlikte 37 Diş Hekiminin hizmet vereceği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimize ait ADSM Ek Hizmet Binasının resmi açılışı gerçekleştirilecek.