ABD Başkan Donald Tramp'ın Kudüs'ü resmen İsrail'in Başkenti olarak tanıdığını söylemesini üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü. Bingöl Halkı, Bingöl Sürmanşet Gazetesi Facebook hesabından “Sürmanşet Vatandaşa Soruyor” başlığı altında tepkilerini dile getirdi.

“AYASOFYA CAMİİ İBADETE AÇILMALI”

Trump Kudüs’ü Başkent ilan etmesinden sonra müslümanların buna alternatif bir çözümü olmalı diyen Veysel Sekin, bu karar karşı Ayasofya Camii’nin ibadete açılması gerektiğini söyledi Sekin, “Biz Müslümanların Buna Bir alternatif bir çözümümüz olmalı Eğer gerçekten kendimizi müslüman olarak görüyorsak, göğsümüzde ki iman bizi Rahatsız ediyorsa derhal Ayasofya Camii’nin ibadete açılması gerekiyor. Bütün Müslüman Devletleri İsrail ve Amerika ile Ticari ilişkileri durdurmalı dahası İslam birliği ülkeleri Kudüs’ü Filistin’in Başkenti olarak tanımalı Buradan bütün İslam Liderlerini göreve çağırıyoruz” dedi.

 

“İNŞALLAH BU KARAR UYANIŞIMIZIN BAŞLANGICI OLUR”

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını söylemesinin ardından Müslümanların uyanmasının gerektiğine dikkat çeken Orhan Çelik, bu kararın Müslümanların uyanmasına vesile olmasını dilediğini söyledi. Çelik, “Suçlu bu adam değil, Amerika’da değil, suçlu biz Müslümanlarız. Adamlar asırlardır İslam coğrafyasında at koşturuyor ve Müslümanları katlediyorlar. Hangimizden ses çıktı sadece kınıyoruz. Doğru bulmuyoruz deyip geçiştiriyoruz. Müslümanlar bir olmadıkça ne akan kan durur nede huzur olur. Tüm İslam ülkeleri derhal karşı atağa geçip Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmeli verilecek en iyi tepki bu olur. Amerika’nın özgürleştirdiği İslam ülkelerine bakmak lazım ve sıradaki ülkenin hangisi olduğuna da. Kısacası şapkayı öne koyup düşünme zamanı çoktan geçti ama yine de hiçbir şey için geç değil. Şimdi tamda uyanma vakti ve belki de bu adım Müslümanların uyanmasına vesile olacaktır. Müslüman Allahtan başka kimseden korkmaz. İnşallah bu karar uyanışımızın başlangıcı olur.

 “FİTİLİ KENDİLERİ ATEŞLEDİ”

Trump bu söylemi ile ayağına sıktığının farkında olmadığını belirten Nahit Oya, “deyim yerindeyse fitili kendileri ateşledi” dedi. Oya, “İçten işgal ettikleri: bae, suud, mısır, ırak, suriye, libya vs vs... ve Sessiz kalan, olmayan; Müslüman Ülkeler. Ahir zaman işte. Ama hala içimizde ve yanımızda onlar için Bizimle; Anne-Babası ile Komşusu ile Akrabası ile Kardeşi ile çatışan Siyonist severler var. Dünyadaki mevzular demek ideoloji diye yutturdukları serüvenin meyveleri buymuş ve zıkkımlanmaya çalışıyorlar artık, bir bir. Öyle ki burunlarından gelinceye kadar. Verdikleri kararlarla sanmasınlar; oldu bitti. Asıl mesele Bundan sonra başlayacak ve Bana dahi kalırsa: yerin dibine sokarım seni İsrail” dedi.

“MÜSLÜMANLAR UYNAMALI”

Müslümanların artık uyanmaları gerektiğini belirten Orhan Yıldırım, “Tek kelimeyle Müslümanların artık uyanması lazım. Birbirlerini yemeyi bıraksınlar artık. Ey Müslüman uyan kukla olan Müslüman kardeşlerimiz çok, onların öncelikle uyanmaları lazım. Bu gün hangi gâvur ülkede bombalar patlatılıyor, Müslüman ülkesi hariç. Nedeni nedir kukla olan maşa olan Müslüman kardeşlerimiz sayesindedir. Müslümanların kanı her gün akıyor. Ben şahsım adına öncelikle o zavallı kuklaları kınıyorum artık uyanmaları lazım” dedi.

“KUDÜS MÜSLÜMANLARIN İLK GÖZ AĞRISIDIR”

Kudüs Hıristiyanlar Müslümanlar ve Yahudiler için dini açıdan çok önemli bir şehir< olduğunu belirten Ümit Azak, “her din için önemli olan Kudüs için Trump'ın söyleminin hiç bir geçerliliği yoktur. Miraç mevzusu, ilk kıble gibi olgularla Müslümanlar için kıymet biçilmez bir şehir olan, kendi ifademle Müslümanların ilk göz ağrılarından Kudüs için asırlarca mücadele eden, onun namahremine el değdirmeyen Müslümanlar Trump'ın bu absürt, kabul edilemez ithamına da en güzel cevabı verecektir” dedi.

“İSLAM DEVLETİ KURULMALI”

“Biz Müslümanlar var ile yok arasında gidip geliyoruz” diyen Mutalip Güven, “Bizler bir birimizi yiyeduralım elin gavurları bizden hem nemalansın hem de bizi bir birimize kırdırsın. İslam aleminin derhal ittifak haline gelmesi lazım. Yarından tezi yok AYASOFYA ibadette açılmalı. Ümmetin gaflet uykusundan derhal uyanması lazım. Dünyanın neresinde bir islam devleti varsa mutlaka orada bir fitne fesat var örneğin Türkiye gibi sağ sol Kürt Türk meseleleri gibi. Bizler her zaman bir birimizle uğraştık canımız kanımız ve din kardeşlerimizi hep hor görüp bir birimizi vurduk taran ettik. Yahudi ve Hristiyanlarda hem bizi bir birimize kırdırdı. Hem de servetlerine servet ekledi. Evlerimize kadar fitne fesat sokup bizlerden nemalandılar. Biz İSLAM alemi de gaflet uykusunda uyumaya devam ediyoruz. Bana bir şey olmasın din elden gitsin mantalitesini yürütüyoruz ve bizler müstahakız. Çünkü kardeşimizden, komşumuza, mahallelimizden, kentlimize. Hiç bir kardeşimizin iyiliğini istemez olduk. Dizler dünyanın öbür ucunda parmağı kanayan bir din kardeşimizin acısını kendi acımız bilmedikçe çekmeye mahkûmuz. İvedilikle Ayasofya ibadette açılmalı. ALLAH İslamiyeti tek safta toplamayı nasip ve müyesser eylesin selam ve dua ile kalın” dedi.

DİĞER TEPKİLER;

Taner Akar “ Buna karşılık bütün İslam ülkeleri de Kudüs’ü Filistin in başkenti olarak tanımaları lazım”

Zülfü Aydın “Kınıyorum nefretle lanetliyorum bu kararı”

Veysel Kayaokay “Sefer bizim zafer Allah’ındır”

Emin Aydın “Kudüs bizimdir kınama ya da protesto yapmak yerine gerekirse savaşa girilir. Kudüs hiç bir şekilde katillerin elinde kalmamalı”

Şahin Bozyiğit “Allah’ın izniyle İsrail’in yıkılması başlamıştır”

Mehmet Şerif Bozağaç “Nefretle kınıyorum Amerika’yı lanetliyorum”

Hasan Kızılboğa “Katil Amerika'nın aşağılık başkanı Donald Trump, Kudüs'ü İşgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıkladı. Vallahi Allah'ın vaadi haktır. 'Üzülmeyin, gevşemeyin. Eğer gerçekten iman etmiş kimselerseniz üstün gelecek olan sizlersiniz.' Al-i İmran 139“

Nevzat Süt “Kâfirler istese de istemese de Yüce Allah cc. nurunu tamamlayacaktır.
Kızıl denizin firavuna mezar olduğu gibi akidenizde İsrail’e mezar olacak. Ey İslam âlemi uyan uyan artık uyanma ayağa kalkma silkelenme ve harekete geçme zamanıdır zafer yakındır zafer hakka inananlarındır”

İlyas İşitmez “İnşallah verdiği karar Amerika’nın cehennem kararı olur”

Erkan Bayri “Bence Araplara güvenip hiç bir işe kalkışmamalı Türkiye. Zaten öyle güvenilecek güçleri de yok. Amerika Ortadoğu’daki karakolunu güçlendirmenin zamanının geldiğini düşünüyor. Karsısında tek duracak ülke Türkiye gibi görünse de hiç bir şey yapamayacak ancak bir kaç basın açıklaması bir kaç demeçten başka yapabileceğimiz pek bir şey yok. İsimleri üzerinde Siyonistler. Yani para babaları”

Fethi Çahan “Bütün Müslüman devletleri birleşmeli ABD’nin aldığı kararı açıkça ret etmeli ve ABD ye gereken ders verilmeli dünyaya ABD neyi güvenerek. bu kararı aldığını ve nasıl geri adım atacağın görmüş oluruz”

Vefalı Dost  “Ne diyordu Nuri Pakdil? Bir gün hepimiz ama hepimiz kökten, tabandan esaslı bir biçimde bir kez öfkelensek bu iş bitecek... Mescid - i Aksa'nın duvarlarında yazılan o muhteşem slogan: ‘Komutanı Muhammed olan bir Ümmet boyun eğmez"

Editör: TE Bilisim