Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Bingöl Müftülüğü tarafından İdlib’e yönelik sürdürülen yardım kampanyası kapsamında 12 tır insani yardım malzemesi bölgeye gönderildi. Yardım tırları bölgeye hareket etmeden önce kervansaray mevkiinde düzenlenen tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Bingöllü hayırseverlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında Vali Kadir Ekinci Şunları söyledi: “Bugün İdlib’de büyük bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Kadın, çocuk ve savunmasız sivillerden oluşan önemli bir nüfus bombardıman ve saldırılar altında hayatını devam ettirmeye çalışıyor. İnsanlar can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıyalar. Bu trajedi karşısında, ülkemizde hamdolsun zaman kaybedilmeden harekete geçilmiş, farklı organizasyonlarla İdlib’deki kardeşlerimizin acılarını hafifletmeye, insani ihtiyaçlarını karşılamaya dönük süreçler yaşanmaktadır.

 “DAİMA MAZLUMUN VE MAĞDURUN YANINDA OLAN HAYIRSEVER BİNGÖLLÜLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Aynı şekilde Bingöllü hayırsever kardeşlerimiz de İdlib konusunda bir duyarlılık ortaya koymuşlardır. Daima mazlumun ve mağdurun yanında olan Bingöllü hemşehrilerimiz İdlib konusunda duyarsız kalmamış, 12 tır insani yardım malzemesi ile duyarlılıklarını ortaya koymuşlardır. Dün Bosna’ya, Arakan’a, Somali’ye, Sudan’a, Yemen’e kardeşlik elini uzatan Bingöllü hayırseverler bugün de büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örnekliği sergileyerek İdlib’deki kardeşlerinin yanında olduklarını göstermişlerdir. İdlib’de yaşanan zulme sessiz ve ilgisiz kalmayarak yardım kampanyasına destek veren tüm Bingöllü hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

 “İdlib İçin Yolun iyilik olsun” sloganıyla sürdürülen yardım kampanyası kapsamında 12 tır insani yardım toplandığını aktaran Müftü Muharrem Genç ise ‘Bölgede acil ihtiyaçlar var. Battaniye ve muhtelif gıda malzemeleri taşıyan 12 tırı bu gün yolcu ediyoruz. Yardım malzemeleri en kısa süre içinde İdlip bölgesine götürülecek. Orada ölüm kalım mücadelesi veren mazlumlara elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Okunan duaların ardından yardım tırları yola çıktı. Uğurlama törenine Vali Kadir Ekinci’nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Müftüsü Muharrem Genç, TDV yetkilileri ve din görevlileridin görevlileri Törene Vali Yardımcısı Adem Uslan, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. HABER MERKEZİ