Hakkari Şemdinli ilçesinde görev yapan Bingöllü öğretmen, okullarında kütüphane olmadığı için sosyal medya üzerinden destek çağrısında bulundu. Yeşilyurt Ortaokulunda görev yapan Türkçe Öğretmeni Nurullah Vergi, Taşıma merkezi olan ve dezavantajlı bölgedeki okula kütüphane kurmak için Yeşilyurt Ortaokulu ve Sultan Abdulhamid Han Ortaokulu’nda kitap toplama çalışması başlattı.

Öğretmen Vergi, öğrenci ve öğretmen arkadaşlarından "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" sloganıyla Hakkari Şemdinli Konur Köyü Dereyanı Mezrası İlköğretim Okulu için yardım çağrısında bulundu. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki roman ve hikayeleri getiren öğrenciler bu kampanyaya büyük katkı sağladı. Yeşilyurt Ortaokulu ve Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu öğrencilerinin Hakkari Şemdinli Konur Köyü Dereyanı Mezrası İlköğretim Okulu için başlattıkları kampanya sonucunda kitaplar kolilenerek Hakkari'ye gönderildi.

Türkçe Öğretmeni Nurullah Vergi "Emeği geçen öğrencilerimize, Yeşilyurt Ortaokulu Müdür Yardımcısı Rasim Demir 'e, Okulun Öğretmeni Abdurrahman Çelikkaya 'ya Sultan Abdülhamit Han Ortaokulu Müdür Yardımcısı Necmettin Esen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: TE Bilisim