Bingöl’deki ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi öğrencileri yüz yüze eğitime başladı. Yüz yüze eğitimin ilk günü Atatürk İlkokulunda yapılan programla başladı. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Şube Müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yüz yüze eğitimin ilk günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un talimatları doğrultusunda ilk teneffüs 40 dakika olarak belirlendi.

Öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler veren İl Milli Müdürü Rahmi Güney; "Yüz yüze eğitim ilimizde ve tüm Türkiye'de tüm tedbirler alınarak başladı. Çocuklarımız heyecanlı, öğretmenlerimiz hazır. Yeni eğitim öğretim dönemimiz öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun." dedi.

Güney; yüz yüze eğitimin detaylarını paylaşarak şunları söyledi; "Öğrencilerimiz okula başladı. Hepsi çok heyecanlı ve mutlu. Çocuklarımız İlk haftalarını uyum haftası olarak geçirecek ve haftada bir gün okula gelecekler. Sınıfları iki gruba böleceğiz, her grup bir gün gelecek.  İkinci hafta her öğrenci iki gün gelecek, yine iki gruba bölünecek sınıflar Günde 5 saat ders olacak, ders saatleri 30 dakika teneffüs araları 10 dakika olacak. Kantinler açık olmayacak.  Çocuğun okula devamı Veli'nin isteğine kalmış, veli isterse çocuğunu gönderecek istemezse göndermeyecek. Yüz yüze eğitimle beraber uzaktan eğitim de devam edecek. Okullarımızda tüm tedbirler alındı; Acılan tüm okullarımıza ateş ölçer verildi, okullarımıza maskeler gönderildi, dezenfektan üniteleri yerleştirildi, el ve yüzey dezenfektanları gönderildi, sosyal mesafeye göre oturma planları yapıldı, temassız oyun alanları çizildi, okullarımız eğitim öğretime hazır. . 2020-2021 eğitim öğretim yılımız öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun." dedi.

Öğrencilere yüz yüze eğitimin ilk dersinde öğretmenler tarafından korona virüs anlatıldı. Uygulamalı olarak doğru şekilde el yıkama yöntemleri öğretildi. Ardından öğrenciler, temassız oyunlar oynayarak ilkokul günlerini tamamladı. HABER MERKEZİ