Bingöl Belediyesi, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri aldı. Zabıta, İtfaiye, Su Şebeke başta olmak üzere birçok birim Ramazan Bayramı süresince görev başında olacak. Bingöl Belediyesi, halkın rahat bir bayram geçirebilmesi için gerekli hazırlıkları tamamladı.

 

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla 05 Temmuz 2016 Salı gününden itibaren 07 Temmuz Perşembe günü gece saatlerine kadar toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanacak.

 

ULAŞIM 3 GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü, “05 Temmuz 2016 Salı gününden başlayarak, Ramazan Bayramının 3. günü akşamına kadar toplu taşıma araçları kent genelinde vatandaşlarımızın daha rahat ve hızlı bir ulaşım sağlamları amacıyla ücretsiz hizmet verecektir. Ramazan Bayramı’nın ilimize, ülkemize, dünyamıza ve tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diler, tüm hemşehrilerimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyoruz. Kamuoyuna saygılıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

İTFAİYE 7/24 HİZMETTE

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Su Şebeke Amirliği ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, bayram boyunca su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek aksaklıklarda ve olası bir yangına karşı 7/24 görevlerinin başında olacaklar.

 

MEZARLIK ALANLARINDA BAYRAM TEMİZLİĞİ

Mezarlıklarla yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bayramda vatandaşlarımızın huzurlu ve temiz bir ortamda kabristan ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ile Mezralıklar Şefliği’ne bağlı ekiplerimizce yapılan çalışmalarda çevre temizliği, yabani ot kesimi, ağaç budanması, bakım onarım çalışmaları yapıldı. Vatandaşlarımız mezarlık ziyaretlerini rahat ve sağlıklı bir şekilde yapabilirler”  

Editör: TE Bilisim