Bingöl’den canlı olarak katıldığı bir televizyon programında Bingöl’e yapılan yatırımları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bu yıl Bingöl Merkez, Genç, Solhan gibi ilçelerimizde tam gün eğitime geçiyoruz. Bunlar tabii uzun vadede sonuç alacağımız işler eğitim yatırımları malum hemen sonuç vermez, ama bu yaptığımız yatırımlar inşallah çok daha donanımlı, eğitimli bir nesil yetiştirmemize vesile olacak” dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl’den canlı olarak katıldığı bir televizyon programında Bingöl’e yapılan kamu yatırımlarını değerlendirdi. Bingöl’de kamu yatırımları açısından önemli mesafeler kat edildiğini belirten Yılmaz, “Kamu yatırımları olarak Bingöl’de gerçekten çok önemli bir mesafe aldık. Her şeyden önce üniversitemiz geçmişte bir hayaldi bir üniversite bu bölgemizde Bingöl’de 13 bin öğrencimiz var Bingöl Üniversitemizde ciddi bir kampüs oluşmuş durumda. Bırakın Türkiye’den öğrencileri, Irak’tan, Suriye’den artık 300 civarında yabancı öğrencimiz var Bingöl’de bunlar gerçekten gurur verici tablolar. Diğer taraftan havalimanımız Bingöl’e bir havalimanı inşa ettik ve sadece geçen sene 130 binden fazla yolcu o havaalanından istifade etti. İşte duble yollarımız var, diğer taraftan doğalgazımız Bingöl’e ulaştı, iletimini yaptık, dağıtım ihalesi yapıldı inşallah bu son kışımız olacak doğalgazsız gelecek sene artık Bingöl’de doğalgaz kullanan illerimiz arasına dahil olmuş olacak. Eğitime, sağlığa çok ciddi yatırımlar yaptık, son 13 yılda sadece eğitim alanında geçmiş eski parayla yarım katrilyonun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl Bingöl Merkez, Genç, Solhan gibi ilçelerimizde tam gün eğitime geçiyoruz. Bunlar tabii uzun vadede sonuç alacağımız işler eğitim yatırımları malum hemen sonuç vermez, ama bu yaptığımız yatırımlar inşallah çok daha donanımlı, eğitimli bir nesil yetiştirmemize vesile olacak. Spor altyapısına çok büyük yatırımlar yaptık kayak tesisimizden yarı olimpik havuzumuza, atletizm pistimize kadar Bingöl aynı zamanda inşallah spor açısından da çok farklı noktaya doğru gidiyor yatırımlarımızın çoğu bitti geri kalanı da tamamlayacağız. İstihdama dönük önemli çalışmalar yaptık Bingöl’de Et Balık Kurumumuzu tamamen modernize ettik, organize sanayi bölgemizde bir tek tesisimiz yoktu şimdi dolmuş durumda nasıl genişleteceğimizi tartışıyoruz. Sadece organize de 600’den fazla insanımız çalışıyor. Çağrı merkezleri açtık Bingöl’de ben dün ziyaret ettim Callpex ve AssisTT diye çağrı merkezlerimiz var oralarda gençlerimiz, özellikle genç kızlarımız çalışıyor sadece buralarda 730 çalışan var Bingöl’de çağrı merkezlerinde işte bütün bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bingöl geçtiğimiz 13 yıl içinde kamu yatırımları açısından gerçekten önemli bir yere geldi, devam eden yatırımlarımız var özellikle bu Erzurum-Bingöl-Diyarbakır Yolu” dedi.

‘BİNGÖL BİR KAVŞAK NOKTASI’

Yılmaz, “Bir kavşak noktası gibi görünüyor. Doğu, batı ekseninde işte Elazığ, Bingöl, Muş çok önemli bir eksende kuzey, güney hattında ise Erzurum, Bingöl, Diyarbakır yani Karadeniz, Doğu Anadolu, GAP bağlantısı üzerinde. Bir taraftan GAP’a yatırımlar yapıyoruz, bir taraftan Karadeniz gelişiyor, DAP projesini başlatmış durumdayız Bingöl’de gerçekten bir kavşak noktası. İnşallah önümüzdeki dönemde huzur, güven ortamı içinde daha fazla yatırımlarla özellikle de özel sektör yatırımlarıyla Bingöl çok farklı bir yere ulaşacak inşallah” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim