Bingöl Haber Merkezi - Çalışma kapsamında odak grup toplantıları, derinlemesine mülakatlar ve anket uygulama çalışmaları yapılarak sonuçlar raporlanacağı belirtildi.

Çalışma; illerin sosyal ve kültürel mevcut durumunu karşılaştırmalı bir yöntem ile analiz ederek, sosyal ve ekonomik kalkınmaya etki eden, illere özgü sosyal faktörleri ortaya koymayı amaçlamakta olduğu ifade edildi.

Bölge illerinde yaşayanların, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal yardım, erişilebilirlik, sosyal hizmetler gibi genel kamu hizmetleri ve sosyal hayat, ticari faaliyetler, kentleşme ve diğer olanaklar ile ilgili durumları değerlendirileceği belirtildi.

Ayrıca, ilde yaşayan bireylerin devlet algıları, vatandaşlık algıları, kimlik tanımları, kültürel ve tarihsel hafızaları ve genel olarak il ile ilgili değerlendirmeleri,  ilin sosyal ve ekonomik gelişimi arasındaki ilişkinin analiz edileceği öğrenilirken ortaya çıkacak sonuçların, sosyal ve ekonomik gelişmeye yönelik geliştirilecek politikalar için önemli veriler sunacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim