HABER: YAKUP BEKLEN

Edinilen bilgiye göre Kurudere köyü mevkiinde bir köylü bölgeden geçerken, menfezin girişinde dikkat çeken bir çuval gördü. Merak edip çuvala bakan köylü, bomba düzeneğinin olduğunu farketti. Daha sonra köylüler jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen ekipler gerekli müdahaleyi yaptı.

OLASI SALDIRI ÖNLENDİ!

Hain PKK Terör örgütünün çuval içine yerleştirilen bomba tuzağının ne zaman infilat edeceği bilinmezken, Bingöl’e giriş ve çıkışların en yoğun olduğu karayolunda korkunç saldırı planı engellenmiş oldu.

DAHA ÖNCE SALDIRI PLANI ENGELLENMİŞTİ

Eylül 2011’de yine Bingöl'de Kurudere mevkinde karayolundaki menfeze 4 tüp içine yerleştirilmiş ve infilak ettirilmeye hazır 125 kilo patlayıcı bulunmuş, Bilaloğlu Köyü yakınlarındaki jandarma karakoluna yapılacak saldırının ardından kullanılmak istendiği tespit edilmişti. Daha sonra jandarma karakolunun çevresindeki tepelik alanlarda yapılan arazi aramasında 3 ayrı noktaya yerleştirilen tahrip gücü yüksek basma düzenekli ve uzaktan kumandalı 3 bomba daha bulmuştu. Bu bombaların Saldırının ardından karakola karadan ve helikopterle gelecek takviye birlikleri de hedef alarak helikopterin olası indirme alanları ile karayolundaki menfeze tahrip gücü yüksek patlayıcılar yerleştirdiği sorguya alınan bir PKK'lının ifadesinde yer verilmişti. PKK'lının yine aynı ifadesine göre, saldırı olduğu sırada sivil giyimli iki PKK'lı da, Bingöl şehir merkezine sızacaktı. PKK'lılar, çatışmada, yaralanacak askerleri hastanede ziyaret edeceğini düşündükleri Vali, Emniyet Müdürü ile üst düzey askeri yetkililere suikast düzenlemeyi planlandığını anlatmış, bu korkunç saldırı planı engellenmişti.

O BÖLGEDE BİRÇOK KEZ PATLAYICI BULUNDU

19 Ağustos 2011: Bingöl - Elazığ karayolunun Kurudere bölgesinde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı madde infilak etmişti.

Eylül 2011: Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Kurudere köyü mevkisinde, 4 adet büyük tüp içine yerleştirilmiş 125 kilogram C4 patlayıcı madde ele geçirilerek imha edildi.

Aralık 2011: Bingöl-Elazığ karayolu üzerindeki Kurudere köyü mevkisinde menfeze yerleştirildiği belirlenen patlayıcı bulundu. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, 2 mutfak tüpü ile bir teneke kutunun içine yerleştirilen yaklaşık 50 kilogramlık patlayıcıyı, iş makinesi yardımıyla çıkardı. İncelemenin ardından düzenek patlatılarak imha edildi.