Birçok ilde olduğu gibi Bingöl’de de kar yağışı etkisini gösterdi. Pazartesi gününden itibaren belirli aralıklarla devam eden kar, önceki gece yoğun olarak etkili olması hayatı da olumsuz etkiledi. Esnaflar iş yerlerinin önündeki karları temizlerken, sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle kentti 281 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Bingöl-Elazığ, Muş ve Diyarbakır karayolunun ise sabah tekrar ulaşıma açıldığını bildirdi.
Kapalı bulunan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi ekipleri 24 saat aralıksız çalışırken, herhangi bir duruma karşı AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri de hazır bekletiliyor.
Polis ve jandarmanın yollarda kontrollü bir şekilde araçların geçişlerini sağlarken, kent merkezinde de belediye ekipleri 5 greyder, 5 yüklenici, 6 kamyon, 2 tuzlama aracı, 2 kaldırım temizleme aracı ve 70 personelle kar temizleme çalışması yapıyor.
Okullarının tatil olduğunu belirten öğrencilerden Kemal Toplu, “Yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatildi. Yoğun dediğime bakmayın benim boylarım da. Arkadaşımla çıktık geziyoruz, kartopu oynuyoruz. Sokaktan geçenlere kartopu yapıp fırlatıyoruz” dedi.
Kar yağışının bereket olduğunu ifade eden Mehmet Şerif Bucuka ise, “Bu nimettir, berekettir. Bingöl kara alışkınlık bir memlekettir. Kar olmayınca bizim memleketin hiçbir şeyi güzel olmuyor. Ne doğru dürüst ekin oluyor ne çim oluyor. Yağması çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

103 YOLCU KURTARILDI

Bingöl genelinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Elazığ- Bingöl Karayolu’nun 85 ile 90. kilometresi arasında bulunan Kuruca mevkiinde, kar ve tipinin görüş mesafesini sıfıra düşürmesi sebebiyle 1'i cenaze aracı ve konvoy olmak üzere toplam 17 araç kayarak yoldan çıktı. AFAD, UMKE, Polis, jandarma ve il özel idaresi ekipleri bölgeye sevk edilerek kurtarma çalışması yapıldı. Çalışma sonucunda 17 araç içerisinde bulunan 79 kişi kurtarılarak en yakın tesislere götürüldü. Aynı zamanda yolun kapalı olduğu Karakoçan çıkışında bekletilen araçlarda ki 350 vatandaşa AFAD tarafından çorba, çay, battaniye ve kumanya dağıtımı yapılarak, bölgedeki tesislerde misafir edildi.
Bunun yanında yine kar ve tipi sebebiyle Elazığ-Diyarbakır ve Karakoçan- Kiği karayollarında mahsur kalan toplam 7 araçta bulunan 24 kişinin kurtarılarak güvenli bölgeye ulaştırıldığı öğrenildi. İHA