GENÇLİ TÜMEN, NUSAYBİN’DE ŞEHİT OLDU

Nusaybin’de PKK’lıların yola tuzakladıkları patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Bingöllü özel Harekât Polisi Recep Tümen’in ailesine acı haber verildi.

“AMACIMIZ BİNGÖL’Ü GÜZELLEŞTİRMEK”

Bingöl Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Ulucami arkasında bulunan merdivenlere ‘Bingöl’ ve Bingöl’ün simgesi ‘güneşin doğuşu’ resimlerini işledi. Merdivenlere piyano resmi çizen öğrenciler, amaçlarının Bingöl’ü güzelleştirmek olduğunu söyledi.

VALİ KÖŞGER KARŞIYAKA MAHALLESİ’NE KONUK OLDU

 

Vali Yavuz Selim Köşger, “Mahalle Buluşmaları” kapsamında 7’inci ziyaretini Karşıyaka Mahallesine gerçekleştirdi.

GENÇ- SERVİ YOLUNDA KAZA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

Genç-Servi Bölgesi Üçgül Köyü yakınlarında meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

SOLHAN'DA 'MUHAMMEDÎ SEVDA' COŞKUSU

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Solhan Çağrı-Der tarafından düzenlenen, Vahdet ve Kardeşlik Hz. Muhammed (sav.)’ adlı Kutlu Doğum Etkinliği, Belediye Bahçesinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

SOS’DAN 2. YÜZENADALAR ŞENLİĞİ

Bingöl Sosyal Olmayı Seviyorum ( SOS) Derneği geçen yıl düzenlendiği Yüzenadalar şenliğini, bu yılda düzenleyerek Bingöl dışından gelen üniversite öğrencilerine Bingöl’ü tanıtmaya devam ediyor.

DEMİRTAŞ: “HDP BİNGÖL İL KONGRESİNE KATILDI!”

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl Mem u Zin Düğün Salonunda düzenlenen HDP Bingöl il kongresine katıldı. Demirtaş yaptığı konuşmada “Bugün biz iktidarda olsaydık, bu sabah biz iktidara gelsek, ertesi sabah 24 saatte bu kan dururdu” dedi.

BİNGÖLLÜ ŞEHİDİN EŞİ ‘NE OLUR GİTME!’

Mardin'de şehit düşen özel harekât polisinin naaşı, memleketi Bingöl'e getirildi. Cenaze töreninde eşinin tabutuna sarılan Semanur Tümen, "Ne olur gitme" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

BİNGÖLLÜ 200 ÇİFTÇİ TARIM FUARINI GEZDİ

Bingöl Ziraat Odası, Arıcılar Birliği ve DSY Birliği organizesiyle yaklaşık 200 çiftçi, 15-17 Nisan tarihleri arasında Malatya Mişmiş Park’ta düzenlenen “10.’uncu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Fuarı’na” katıldı.

“HİBE İÇİN PROJE DEĞİL, İŞİNİZ İÇİN PROJE YAPIN!”

Bingöl’de faaliyetlerini sürdüren Bağımsız Denetçi Bayram Keskin, geçtiğimiz günlerde Tarım ve Hayvancılık Bingöl İl Müdürlüğü tarafından açıklanan ‘genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği’ programı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HDP BİNGÖL İL KONGRESİ YAPILDI

HDP Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ın katılımıyla HDP Bingöl 1’inci Olağanüstü kongresi yapıldı. Düzenlenen kongrede partinin il eş Başkanlığına Zerin Berdibek  ve Mahmut Bozan getirildi.

HASAR TESPİTİ İÇİN MAYIS AYINDA EVİNİZDE OLUN!

3 Aralık 2015’te Kiğı, Adaklı, Yayladere, Yedisu ve Sancak bölgesinde meydana gelen deprem sonrasında evlerinde olmadıkları için hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı evlerin ev sahiplerine çağrıda bulunan Vali Yavuz Selim Köşger, “15-30 Mayıs arası herkesin evinin başında olması halinde son ve kesin hasar tespitleri yapılacaktır” dedi.

KAYY-DER’DEN KÜRT BÖREĞİ FESTİVALİ

Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan Kiğı, Karakoçan, Adaklı, Yayladere ve Yedisu- Peri bölgesini kapsayan KAYY-DER, “Kürt Böreği” için festival yapmaya hazırlanıyor.

“BİNGÖL’ÜN ÖNÜNÜ AÇIN”

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü'nün yurt yapılması için gereken arsa sorununa destek veren Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak’a bir destek de Vali Köşger’den geldi. Köşger, Bingöl sıkışmış, vasfını yitirmiş orman alanlarını 2 B kapsamına alınıp önünün açılması gerektiğini vurguladı.

BİNGÖL'DE İLK DEFA YÜZME KURSU AÇILDI

Bingöl Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa yüzme kursu açtı. Bingöl'de ilk defa gerçekleşen kursa 28 vatandaş kayıt yaptırdı.

SEYFANLILAR: YOLUMUZ YOL OLMAKTAN ÇIKTI

Genç-Muş arasında devam eden demiryolu şantiyesine yük götüren ağır tonajlı kamyonlar ve iş makineleri Seyfan’ın yollarını kullanılamaz hale getirdi.

KÜÇÜK EVİNDAR UNUTULMADI

Genç Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, geçtiğimiz Cumartesi günü beton mikserinden fırlayan tekerleğin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Evindar Baylan için mevlit okuttu.

KAÇAK HALIDA, KAÇAK SİGARA

Bingöl’de Jandarma ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda 155 adet kaçak halı içerisine zulalanmış piyasa değeri 56 bin lira olan kaçak sigara ele geçirildi.

ŞAMPİYON, 3. LİG İÇİN SAHAYA ÇIKIYOR

BA Ligi Şampiyonu 12 Bingölspor, Play Off maçlarında Elaziz Belediyespor ile Sivas’ta karşılaşacak. 12 Bingölspor bu maçı alırsa, Spor Toto 3. Ligde mücadele vermeye hak kazanacak.

“GERÇEK KÜRT ASLA İNSANLARI İNCİTMEZ”

BTP Bingöl İl Kongresinde konuşan İl Başkanı Abdullah Oğuzhan, “İnsanlığın sömürüden kurtuluşunun tek çaresi Prof. Dr. Haydar Baş’tır. Dünya’nın önde gelen bilim adamları bugün Haydar hocamızın elini öpüyor. Üzücü olan, bizim ülkemizi yöneten iradenin bunu görmemesidir” dedi

 

HERŞEY DAHA YEŞİL BİR BİNGÖL İÇİN

İlkbaharın gelmesi ile birlikte çalışmalarına devam eden Bingöl Belediyesi, şehrin muhtelif yerlerine 26 kalem değişik çapta 8 bin 775 adet muhtelif türlerde ağaç ve çalı gurubunun dikimine başlanıldı. Ekiplerin, çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

SICAK TEMAS: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

Bingöl’ün Genç İlçesine bağlı Servi bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, 18 Nisan 2016 Günü öğleden sonra Gözertepe Köyü kırsal kesiminde bir grup PKK'lı ile çatışmaya girdi.

HAREKET HALİNDEKİ ARAÇTAN ELEKTRİK ÜRETTİ

Bingöl’ün Solhan ilçesine bağlı Arakonak’ta mucit Abdullah Zerlen, yaptığı sistemle hareket halinde olan araçtan elektrik üretiyor.

“112 ÇALIŞANLARIN YEMEK ÜCRETLERİ ÖDENMİYOR”

2016 yılı Ağustos ayında imzalanan 3. Dönem toplu sözleşmede mutabakat altına alınan 112 çalışanların yemek ücretlerinin ödemesi konusunda bir basın açıklaması düzenleyen Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, ödemelerin yapılmadığını savundu.

PKK’YA OPERASYON: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Yiğitler Köyünde PKK’ya karşı gerçekleşen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı.

PKK MUHİMATLARI ELE GEÇİRİLDİ

Bingöl Tugay Komutanlığı harekât komutasındaki İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Genç ilçesine bağlı servi köyü kırsalında tespit edilen sığınak içerisinde çok sayıda silah ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

ORTAÇANAK KÖYÜNDE OPERASYON

Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak köyü Göltepesi kırsalında yapılan Şehit GKK Mehmet ÇİNTAY-3 operasyonunda çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

BÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK KUTLU DOĞUM KONFERANSI

Bingöl Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak, Bingöl Üniversitesi Konferans salonunda “Hz. Peygamberin Oluşturduğu Vahdet Toplumu” temalı konferans düzenlendi.

GENÇLİK 12’DEN DESTEK ÇAĞRISI

Bölgesel Amatör Ligi 1. Kademe Play-off müsabakaları büyük heyecana sahne olacak. 24 Nisan Pazar Günü Saat: 15.00’da 12 Bingölspor - Elaziz Belediyespor arasında oynanacak olan Playoff müsabakasına Gençlik 12 taraftar grubundan Bingöl halkına destek istedi.

“PEYGAMBER AŞIĞI BÜTÜN BİNGÖLLÜ HEMŞERİLERİMİZİ ETKİNLİĞE BEKLİYORUZ”

Peygamber sevdalıları Platformu Bingöl koordinatörlüğü, Pazar günü Bingöl Şehir Stadyumu’nda yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğine Bingöl halkını davet etti.

Barakazi, 12 Bingölspor İle Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1.Grup'ta mücadele eden ve grubundan şampiyon olarak çıkan 12 Bingölspor Yönetimi ve sporcuları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Belediye’nin standına yoğun ilgi

Bingöl Belediyesi tarafından Sanat Sokağı’nın girişinde kurulan standa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

SEVEN, ESNAFLARI ZİYARET ETTİ

Şehir merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden AK Parti Bingöl İl Başkanı Av. Yılmaz Seven, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Esnaflara ‘hayırlı işler´ temennisinde bulunan Seven, halkın sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

VALİ KÖŞGER,12 BİNGÖLSPOR'A BAŞARILAR DİLEDİ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger; Haftasonu Sivas 4 Eylül stadyum’unda oynanacak olan 12 Bingölspor’a Elaziz Belediyespor karşısında başarılar diledi.

SARAY MESLEK LİSESİNDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

Bingöl Saray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, idareci, öğretmen ve öğrencilerin el birliği ile, Hz. Muhammed'in (sav) Kutlu Doğumu münasebetiyle bir dizi etkinlikler yapılıyor.

MİNİKLERDEN ADLİYE ZİYARETİ

 

‘Meslek Tanıtımları’ kapsamında anaokulu öğrencileri için Bingöl Adliye Sarayında gezi programı düzenlendi.

ÇOCUKLARA ‘HAYATA POZİTİF BAKABİLME’ SEMİNERİ

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in eşi Fatma Köşger ve Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin eşi Pervin Barakazi ile kurum müdürlerinin eşlerinin de katıldığı eğitim seminerinde Sevgi Evleri’ndeki çocuklar için  ‘10 Adımda Hayata Pozitif Bakabilme’ konularında bilgiler verildi.

BALUKEN’DEN YILMAZ’A ÖNERGE

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Ekonomik durumu hakkında Bingöl Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a yanıtlaması üzere soru önergesi verdi.

SU KULLANIM BİLİNCİ İÇİN ÖĞRENCİLERE 40 BİN KİTAP

Bingöl Belediyesi tarafından, su kullanım bilincini artırmak ve ilin tanıtımını yapmak amacıyla hazırlanan 40 bin hikaye ve boyama kitabı öğrencilere dağıtıldı.

SEVGİ EVLERİ ÖĞRENCİLERİNDEN ‘KUTLU DOĞUM’ PROGRAMI

Bingöl İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla, Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenlendi.

“ENGELLİLER ADINA PARA TOPLAYANLARA İNANMAYIN”

Bingöl Tüm Engeliler Derneği Başkanı İdris Canlı, başka illerden gelerek derneklerin ve engellilerin adını kullanarak dergi satanlar, para yardımı toplayanlara tepki gösterdi.

“BU MAÇ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Bölgesel Amatör Ligi 1. Kademe Play-off müsabakaları hafta sonu büyük heyecana sahne olacak. Yarın Saat: 15.00’da 12 Bingölspor - Elaziz Belediyespor arasında oynanacak olan 3. Lige yükselme Play-off müsabakasına 12 Bingölspor 2. Başkanı Cevdet Yıldız sporseverlerin Sivas’ta kendilerini yalnız bırakmamalarını istedi.

TOPLUMA HİZMET KAPSAMINDA KUTLU DOĞUM

Bingöl Üniversitesi çocuk gelişimi bölümü öğrencileri tarafından topluma hizmet projesi kapsamında kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

BELEDİYE’DEN ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Bingöl Belediyesi, ‘Bingöl’ü Renklendiriyoruz’ adlı proje kapsamında kent merkezinin muhtelif yerlerine yapılan renklendirme çalışmaları nedeniyle öğrencilere teşekkür edildi.

SİYER SINAVINDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye Geneli'nde düzenlediği Umre Ödüllü Siyer sınavında Bingöl il merkezinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

"HZ PEYGAMBER TARİHE GEÇEN İSLAM KARDEŞLİĞİNİ TESİS ETTİ"

Peygamber Sevdalıları Platformu, Bingöl merkeze bağlı İçmeler Mahallesi’nde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Etkinliğe mahalle halkı yoğun ilgi gösterdi.

HIRSIZLARIN MEVSİMİ BAŞLADI

 

Havaların ısınmasıyla birlikte bazı işyerlerinde ve evlerde pencerelerin açık bırakılması, hırsızlara davetiye çıkarabilirken, hırsızlık olaylarının çok fazla olduğu mevsimde yaz ayları olduğu görüldü. Bingöl’de 1 ay içinde aynı sokakta iki işyerinde soygun olurken, vatandaş ve esnaflar bu konuda tedirgin olduklarını belirtti.

 

Editör: TE Bilisim