10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, Bingöl Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya geldi. Cemiyet üyesi basın mensupları, etkinlikte samimi bir ortamda birbirleriyle sohbet ederek kaynaştı.

 

Yapılan etkinlikte bir konuşma yapan Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Budak, gazetecilerin günlerini kutlayarak, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Zor şartlar altında görev yapan, yazı, kışı, gecesi, gündüzü olmayan, memlekete hizmet için çalışan tüm meslektaşlarımın bu özel gününü kutluyorum” dedi.

 

Gazetecilerin kamu hizmeti gördüğünü belirten Budak, “Gazeteler ve gazeteciler, kamu görevi gören kuruluşlar ve kişiler olarak lanse edilir. Bu misyon, vatandaşın sorunlarına çözüm bulunması noktasında yaptıkları haberlerle çözüm arayan gazetecilere yüklenen basit bir misyondur. Gazetecilerin, bu görevin yanında, kurumları hizmet noktasında harekete geçirme, fikirleriyle insanları yönlendirme, çalışmaların şartlara uygun yapılması konusunda gözlemci olma ve bu yöndeki haberleriyle, yazılarıyla uyarılarda bulunma misyonları da var. Basının doğasında eleştiri vardır. Eleştirinin olmadığı yerde hizmetler noksan yapılır. Bu eleştiriler, birilerini bilinçli olarak karalama şeklinde asla olmamalı. Hizmetlerin noksanlığının giderilmesi, verilen sözlerin yerine getirilmesi, ilin kalkınması konusunda yöneticilerin teşvik edilmesi yönünde olmalıdır. Bingöl’de görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın bu minvalde görev yaptıklarına inanıyorum” dedi.

 

Hizmetlerin teşvik edilmesinin yanında ülkenin, ilin huzuru için gazetecilerin yaptıkları haberlerin olumlu veya olumsuz etkisi olduğunu dile getiren Bingöl Gazeteciler Cemiyeti Sekreteri Ali Yıldırım ise, “ Bu anlamda Bingöl basınının, ülke basınından çok farklı hareket ettiğini söylemek mümkün. Bu duygu ve düşüncelerle tüm meslektaşlarımın gazeteciler gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Dicle Ciğ Köfte İşletme sahibi Fırat Usta tarafından hazırlanan çiğ köfte ikramımın ardından program çeşitli ziyaretlerle devam etti.