Vali Ekinci yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık Günü, dünya kamuoyunda engelli kardeşlerimize karşı duyarlılık yaratmak, farkındalık kazandırmak ve insan haklarının tam ve eşit şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla, ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak kabul edilmiştir.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin ve ailelerinin değil, toplumun tamamının ortak sorunudur. Engelli bireylerimiz, toplumdaki bütün bireyler gibi, hayatın her alanında ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ve ikame hakkına sahiptirler. Toplum olarak bizlere düşen görev de her türlü önyargıdan kurtularak engelli vatandaşlarımızın istihdam, sosyo-kültürel etkinlik, üretim ve verimlilik yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, onlara güvenli bir gelecek sunmak, yaşam koşullarını ve bakım hizmetlerini iyileştirerek yaşam kalitelerini arttırmaktır.

Unutmamalıyız ki, her insan bir engelli adayıdır. Doğuştan engelli olmasa bile sonradan yaşayabileceği elim olaylar neticesinde her insan engelli olabilmektedir. Dolayısıyla engelli vatandaşlarımız konusunda toplum olarak farkındalık sahibi olmak ve onlara her türlü desteği sağlamak için gerekli hassasiyeti göstermemiz gerekmektedir.

Hamdolsun, son yıllarda ülkemizde engelli kardeşlerimiz ile ilgili büyük bir mesafe alınmıştır. Bir yandan yasal düzenlemeler, istihdam ve sağlanan diğer özlük hakları ile engelli kardeşlerimizin hayatına bir refah seviyesi kazandırılırken; diğer yandan toplumda var olan inanç ve medeniyet kodları harekete geçirilerek, engelliler hakkında farkındalık ve hassasiyet parametreleri önemli ölçüde geliştirilmiştir.

Bu kapsamda, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bingöl’ümüzde de engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık, kültür ve spor gibi birçok hizmet alanında etkin çalışmalar yapılmış, projeler hayata geçirilmiştir. İnşallah önümüzdeki zamanlarda da aynı bilinç ve duyarlılık ile engelleri ortadan kaldıracak yatırımlar ve proje çalışmaları devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, yürekleri sevgi ile dolu olan engelli vatandaşlarımızı kucaklıyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” HABER MERKEZİ