‘Dünya Çevre Günü’, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü organizatörlüğünde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Genç Caddesi saat kulesi önünde çevre ve doğa duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İnsanlarda çevre duyarlılığının oluşması amacıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Bingöl Yayladere ilçesi Kültür Merkezinde öğrencilere çevre bilincini geliştirme eğitimi ve tiyatro gösterisi, Mimar Sinan İlkokulu öğrencileri Recep Tayyip Erdoğan Mahallesinde çöp toplama kampanyası, Kaleönü İlkokulu öğrencilerine Çevre bilincini geliştirme eğitimi ve tiyatro gösterisi, Bingöl Kiğı ilçesi Halk Eğitim Merkezinde öğrencilere Çevre bilincini geliştirme eğitimi ve tiyatro gösterisi düzenlendiği belirtildi.

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç, çevre gününün Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler ile kutlandığını söyledi.

 

‘Yaşanabilir Bir Bingöl’e Sahip Olmak İçin Çalışılmalı’

 

Temiz bir çevrenin, gelecek nesillere bırakılacak en değerli miras olduğunu kaydeden Buluç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Kentlerde nüfusun hızlı artışı ve sanayileşme ile birlikte yaşamımızın en büyük kaynağı çevremiz özelikle son yüzyılda çok büyük kirliliklere maruz kaldı. Soluduğumuz havada, içtiğimiz suda ve gıda ihtiyacımızı sağlayan toprakta bu kirlilik maalesef devam etmektedir. Sanayi attıkları, yakıtlarla ortaya çıkan dumanlar, petrol ve ilaç attıkları, plastik ürünler, suni gübreler ve çöpler, çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdir. Bize emanet olarak verilen doğayı ve çevremizi sonraki nesillere yaşanabilir iyi bir çevre bırakmak için kirliliğin mutlaka önlenmesi ve bu konuda anaokulundaki öğrenciden, sanayideki patrona kadar her yaştan insanımızın duyarlı olması gerekmektedir. Mavi bir gökyüzü, yemyeşil bir tabiatı ile insanlığa örnek teşkil edecek ‘Yaşanabilir bir Bingöl’e’ sahip olmak için çalışılmalı, çevrenin kirlenmesini önlemek için üzerimize düşen görevleri mutlaka yerine getirmeliyiz.”

 

Dereceye Girenlere Bisiklet Ödülü

Dünya çevre günü münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlikler, Kültür merkezinde düzenlenen programla sona erdi. Programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rasim Buluç katıldı.

Programda, ortaokullar arası çevre konulu resim yarışmasında dereceye giren Ankara Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu öğrencisi Yusuf Kerim Boran’a, Cumhuriyet Kız İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Esra Sezer’e, İMKB Fatih ortaokulu öğrencisi Rıdvan Demir adlı öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Düşeş Tiyatro grubunun hazırlamış olduğu “Umutları Gözyaşlarına Karışmış Doğa” konulu tiyatro gösterisiyle devam eden program, programdan sonra Vali Köşger, “çevre” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin resim sergisini gezerek, programa katılan çocuklar ve tiyatro ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim