Bu yıl 11'incisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni gerçekleşti. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu yıl 11'incisi düzenlenen Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreninde konuştu.

İnsanların bazen marketten aldıkları ürünlerin markete geliş öyküsündeki emeği, sabrı, heyecanı unutabildiklerini dile getiren Pakdemirli, "Tarım, Orman ve İnsan, bu hikayeyi çok iyi anlatan bir yarışmadır." diye konuştu. Pakdemirli, 11 yılda toplam 31 bin 418 fotoğrafın yarışmaya katıldığını ifade ederek, tarımın kültürü, geleneği, sanatı, edebiyatı da şekillendirdiğini bildirdi.

Yarışmada, 18 fotoğraf ödüle layık görüldü. Yarışma farklı kategorilerde yapıldı. " 2019 yılında  Elif Kürleyen tarafından Bingöl’ün Karlıova ilçesinde çekilen Sis" temalı fotoğraf Öğrenci Özel Ödülüne layık görüldü. Kürleyen, 6.000 TL'lik DenizBank hediye çekini kazanmayı başardı.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Elif Kürleyen, Edirne’den Bingöl’e geldiğini belirterek; “Bingöl Valiliği’nin düzenlediği Foto safari için Bingöl’e geldim. Kar ve sisin etkisiyle güzel bir besicilik fotoğrafı ortaya çıktı.” dedi.

Pakdemirli, sanal fotoğraf sergisinin www.tarimormaninsan.com adresinden ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi. HABER MERKEZİ