Bingöl Sancak bölgesinde etkili olan kar yağışı ve kuvvetli fırtınadan dolayı bazı köylerin elektriksiz kaldığı, köylerde kesilen elektrik nedeniyle içme suyu sıkıntısının yaşandığı belirtildi.

Bingöl'ün Sancak Beldesine bağlı Küçükbaş, Büyükbaş, Tepebaşı, Yeşilova, Karapınar, Oğuldere ve Kilise köylerinde elektrik direklerinin devrilmesiyle meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığı belirtiliyor.

İLKHA'ya cep telefonu aracılığıyla ulaşan Bingöl Sancak beldesine bağlı Küçükbaş Muhtarı Seyithan Çolban,  yoğun kar yağışı ardından köylerinde devrilen elektrik direkleri nedeniyle 10 gündür elektriksiz kaldıklarını ve bu süre içinde yaşadıkları mağduriyeti aktararak, elektriksiz kalan köylerde günlük hayatın durma noktasına geldiğini söyledi.

"Her kış ayında elektrik direkleri devriliyor ve günlerce elektriksiz kalıyoruz"

Çolban, "AKSA elektrik firması, devrilen elektrik direklerinin yapılması için ihale yaptı, ihale alan şahıslar yavaş çalışma yürütüyor. 10 gündür birçok köyde elektrik kesintisi yaşanıyor. Köylüler olarak mağduruz. İhaleyi alan kişiler yavaş çalışıyor. Elektrik olmadığı için mecburiyetten durumu iyi olan köylüler büyük bir masrafa girerek jeneratör kullanıyor. Böyle giderse daha birkaç gün elektrik gelmez. Bu durum her kış aylarında oluyor. Köye gelen elektrik hattını taşıyan direklerin arasında büyük bir mesafe olduğu için elektrik tellerinde biriken kardan dolayı elektrik direkleri hemen bükülüp, tellerin kopmasına neden oluyor. Bu durum her kış mevsiminde devam ediyor. Yetkililerin buna bir çare bulması lazım." diye ifade etti.

"Sancak bölgesinde zorlu geçen kış mevsiminde elektrik kesintileri mağdur ediyor"

Sancak beldesine bağlı bazı köylerin yaklaşık 9 gündür elektriksiz olduğunu belirten Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin, bazı köylere elektrik verilemediğini belirterek, Sancak bölgemizde kış mevsimi çok sert geçiyor. Her kış bu tür mağduriyetler oluyor. Buna bir çare bulunması gerekiyor. AKSA elektrik firmasının elemanları çalışıyor ancak yeterli değil. Köylülerin her kış yaşadığı bu mağduriyetin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması lazım." şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilisim