HABER-YORUM: Mehmet BEKİ

Bingöl'den 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren PKK tarafından Bingöl’de 5 ayrı noktada patlama gerçekleştirildi.  Gerçekleşen patlamalarda 5 gün içerisinde 4 güvenlik görevlisi Şehit olurken, 24 kişi de yaralandı. PKK’nın kendisine destek vermediği Bingöl üzerinde oyun oynamaya devam etse bile halk her defasında PKK’ya olan tepkisini ortaya koymaya devam ediyor. PKK ve yandaşlarının Bingöl ilini karıştırma çabaları karşısında halktan herhangi bir karşılık bulamayan hainler Bingöl’de can acıtmaya devam ediyorlar. Muhafazakar Bingöl ili her zaman devletine bağlı bir tavır sergilerken, bunu kendilerine yediremeyen hainler Bingöl üzerinde oyun oynamaya devam ediyor.  Her patlama sonrası halkın tek vücut olduğu ilimizde PKK ve yandaşlarına lanet yağdırmaya devam ediyor. Bingöl Halkı, her ne kadar Batıda Terörist, Doğuda Faşist yapıştırmalarına maruz kalsa da gerçekte devletinin bekasını ve halkın huzurunu isteyen taraf oldu ve olmaya devam ediyor. PKK’nın bu oyunları halkı yıldırmadığı gibi aksine halkı bir bütün yapmaya devam ediyor.

İLK PATLAMA 22 EKİMDE MEYDANA GELDİ

Bingöl'den 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren PKK tarafından 5 ayrı noktada patlama gerçekleştirildi.  Gerçekleşen patlamalarda 5 gün içerisinde 4 güvenlik görevlisi Şehit olurken, 23 kişi de yaralandı.  22 Ekim Cumartesi günü saat 22.50 sıralarında Genç ilçesinde Kaymakamlık lojmanlarına yapıldı. PKK tarafından gerçekleşen saldırıda iki polis memuru şehit olurken 20'ye yakın vatandaş yaralanmıştı.

3'ÜNCÜ ŞEHİT'DE GENÇ İLÇESİNDEN

Olay, 25 Ekim Salı günü Yeniyazı köyü yakınlarında, arazi arama-tarama faaliyeti sürdüren askerlerin geçişi sırasında önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının saat 11.00'de  infilak edilmesi sonucu. Patlamada, şehit düşen askerin Tokat nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Emrah Çeçen olurken, 1 askerde yaralanmıştı.

YİNE GENÇ İLÇESİNDE PATLAMA: 3 YARALI

26 Ekim Çarşamba günü Genç merkezi Kültür Mahallesinde yola döşenen EYP ( El Yapımı Patlayıcı )'nin infilak edilmesi sonucu 2'si polis memuru 1'de sivil vatandaş yaralanmıştı.

SON ŞEHİT KİĞI'DAN

Bingöl Jandarma ekiplerince 27 Ekim Perşembe günü sabah saatlerinde yapılan arazi arama-tarama faaliyetleri sırasında askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen EYP'nin infilak edilmesi sonucu bir Jandarma uzman onbaşı şehit düştü. Patlamada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Lokman Dargın, Bingöl Havalimanında düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Diyarbakır'a uğurlandı.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Bingöl kent merkezi ve ilçelerinde yaşanan saldırıların ardından, Bingöl'deki Silahlı kuvvetlerce PKK'ya yönelik geniş çaplı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Genç'teki saldırının ertesi günü Bingöl'de olayla ilişkisi olduğu gerekçesiyle 8 kişi gözaltına alınmıştı. Yürütülen operasyonlar çerçevesinde ise son 5 Günde gözaltına alınan şahıs sayısının 20'ye yakın olduğu öğrenilirken, 1 PKK'lının yapılan operasyon kapsamında sağ ele geçirildiği öğrenildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim