Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her derecede ve türdeki okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan beyaz bayrak işbirliği protokolü kapsamında TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi konferans salonunda beyaz bayrak ödül töreni yapıldı. Düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, İl Acil Sağlık Hizmetleri başkanı Sefer Özgen, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.  Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Engin, 'Temiz Okul Sağlıklı Okul Projesi'ni önemsediklerini söyledi. Engin, "Çocuklarımızın eğitimini gerçekleştirirken tek yönlü bir eğitimden ziyade çok yönlü eğitimi hedefliyoruz. Öğrencilerimizin tek boyutu yetişmemesi için çabalıyoruz. Emanet olarak aldığımız yavrularımıza, evdeki gibi çok temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim öğretim vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız bütün okullarımızı bu anlamda en iyi şekilde düzenlemektir. Eğitim öğretim acısından uygun ortamlar sağlamaktır. Bu projeyle öğrencilerimize temizliği bir değer olarak kazandırıyoruz. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokol çerçevesinde çok güzel çalışmalar yapıldı. İlimizde pek çok okulumuz bu anlamda sertifikalar aldı. Bu yıl da 38 okulumuz, temizlik açıcından, hijyen açısından kriterlere uygun okullar olduğu tespit edildi. Bu okullarımıza belgelerini ve ödüllerini vereceğiz. Hedefimiz, ilimizdeki tüm okulların bu sertifikayı almalarını sağlamaktır" dedi.

Bingöl'de beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların sayısının gün geçtikçe arttığını belirten İl Acil Sağlık Hizmetleri başkanı Sefer Özgen ise, "Beslenme Dostu Okul diye bir projemiz daha var. Bu projemizin sertifikası da Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Sağlığı Kurumu tarafından veriliyor. Bu yıl bir okulumuz beyaz bayrak ile birlikte beslenme dostu okul sertifikasını almaya hak kazandı. İnşallah diğer okullarımız da bu sertifikayı alır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan 38 okula sertifikaları, Milli Eğitim Müdürü Engin ve İl Acil Sağlık Hizmetleri başkanı Özgen tarafından verildi. (Haber Merkezi)