Bingöl II. Kitap Günleri Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Kitap fuarının açılış törenine Bingöl Valisi Ali Mantı, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş ve kurum müdürleri katıldı.  

Yaklaşık 200 yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda, 20 binin üzerinde kitabın yer aldığını belirten Rektör Çapak, “Bingöllü hemşerilerimizi kitapla buluşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu yıl ikincisinin düzenlendiğimiz fuarımıza geçen yıla nazaran daha fazla yayın evinin katılımı oldu. 6 Mayıs tarihine kadar sürecek olan fuara bütün halkımızı davet ediyoruz. İlimiz için çok güzel bir fırsat. Her zaman ulaşamadıkları kitaplara bu fuarımızda ulaşabilirler. Her kitap bir dünyadır anlayışı ile kitaplara sarılalım” diyerek fuara herkesi beklediklerini belirtti.

Fuarın 6 Mayıs 2018'e kadar açık kalacağını dile getiren Prof. Dr. Çapak, kitaplarda yüzde 20 ile 40 arasında bir indirim olduğunu kaydetti.

Fuarın ilk gününde düzenlenen imza günü etkinliğinde Yazar Recep Muhlis Gür, okuyucuları ile bir araya gelerek kitap imzaladı.  

Editör: TE Bilisim