KOSGEB ile Bingöl Belediyesi arasında imzalanan protokolle iş kurmak isteyen girişimcilere yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimi verildi. İmzalanan protokol kapsamında 09 – 24 Ağustos 2016 tarihleri arası, 4 sınıfta 120 kişi ile düzenlenen eğitimde 105 kursiyer kursu başarı ile bitirip belge almaya hak kazandı.

 

32 saat süren Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında kursiyerlere;

Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında eğitim verildi.

 

Programda konuşan KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, uygulamalı girişimcilik kurslarına çok fazla talebin olduğunu söyledi. Bingöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri son eğitim programında 105 kursiyerin başarılı olduğunu kaydeden Özdemir, bugüne kadar belediye ile ortaklaşa düzenledikleri eğitimler sonucu 19 firmanın kurulduğunu söyledi.

 

KOSGEB’in desteklemelerine de değinen Özdemir: “Girişimcilerimiz işyerlerini kurup bizlere başvurmaları halinde kendilerine toplamda 150 Bin TL’ye destek sunabiliyoruz. 150 Bin TL’nin 50 Bin TL’sini hibe olarak veriyoruz.

2016 yılında girişimcilik eğitimlerinde 492 kişi; 2011-2016 yıllarını kapsayan genel toplamda ise 2 Bin 695 kişi sertifika aldı. 2016 yılında 98 girişimciye toplamda 1 milyon 200 Bin TL destek verdik. Totalde ise 190 firmaya 3 milyon 380 Bin TL. Bu rakamlar Bingöl için gayet iyimser rakamlardır” dedi.

 

Programda yaptığı konuşmasında Belediye olarak Bingöl’ün yararına olacak her türlü programı destekleyeceklerini belirten Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi: “KOSGEB il müdürlüğümüzle ile düzenlediğimiz eğitim programları sonucunda 19 girişimci arkadaşlarımız desteklemelerden faydalanarak kendi işlerini kurdu. Son olarak düzenlediğimiz eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımızla bu rakamın artmasını ümit ediyorum. Kendi işlerini kuran girişimci adaylarımız kentimizin hem ekonomisine hem de istihdamına katkıda bulunuyorlar. İnşallah bundan sonra bu tür ve buna benzer çalışmalarda hep beraber daha güzel sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

 

Programda yaptığı konuşmasında devletin gücünün; milletin gücüne, üretkenliğine ve donanımına bağlı olduğunun altını çizen Vali Yavuz Selim Köşger: “Bu tür faaliyetleri ne kadar arttırabilirsek, insanımızı ne kadar girişimci ne kadar üretken hale getirebilirsek devlet olarak bizim bundan memnuiyetimiz o derece artacaktır. Bir devlet; milleti ne kadar donanımlı, ne kadar üretken, ne kadar girişimci ve ne kadar devletine milletine bağlıysa o kadar güçlüdür. Dolayısıyla sizlerin daha donamlı bir şekilde kendi işinizi kurmanız, devletimiz açısında da son derece önemlidir” dedi.

 

İŞGEM projesinin ihale edildiğini belirten Vali Köşger: “İnşa çalışmalarımız tamamlandıktan sonra fikri olup ta imkânı olmayan girişimcilerimize atölye vereceğiz. Buradaki girişimcilerimizden kira almayacağımız gibi teknik destekte vereceğiz. Yeter ki siz üretin, çoluk çocuğunuzun rızkını helalinden kazanın ve ülkemiz kalkınsın gelişsin tek amacımız budur. Gelecek nesillere, daha güzel daha kalkınmış, daha refah, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmaktır amacımız” dedi.

 

Konuşmaların ardından KOSGEB – Bingöl Belediyesi işbirliği ile açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonucu başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim