Bingöl’de önceki gün meydana gelen iki ayrı iş kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre ilk olay Simani Mahallesinde bulunan küçük sanayi sitesinde meydana geldi. Sanayide oto elektrik ustası olarak çalışan Ramazan Topluk, çalıştığı esnada kullandığı kaynak makinesinden kaynaklanan elektrik akımına kapıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan Topluk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Elazığ’a sevk edildi. Elektrik çarpmasının etkisiyle kalbi duran ve beynine oksijen gitmeyen Topluk’un, hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

Diğer iş kazası ise Bingöl Üniversitesinde meydana geldi. Fen-Edebiyat Fakültesi arkasında vinç üzerinde çalışan Serhat Sancar ve Cumali Baysal adlı 2 işçi, üzerinde bulundukları vincin devrilmesi sonucu yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Cumali Baysal’ın durumunun iyi olduğu belirtilirken, beyni zedelenen Serhat Sancar’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

‘İŞ KAZALARINDA RAMAZAN AYI ÇOK HASSA BİR DÖNEM’

Yaşanan kazalarla birlikte Ramazan ayı içerisinde meydana gelen İş Kazası sayısının dörde yükseldiğini beyan eden İş Güvenliği Uzmanı Mücahit Ayan, “Söz konusu kazalarla birlikte İlk iki kazada maalesef 21 yaşındaki bir genç kardeşimiz yaşamını yitirdi. Diğer kazada ise 32 yaşındaki bir kardeşimiz de yaralandı ama hamdolsun durumu iyi. Ve tabii ki de şimdi de meydana gelen bu iki kazada yaralanan kardeşlerimizden ikisinin durumu kritik. Birinin durumunun da iyi olduğunu öğrendik. Öncelikle kendilerine Allahtan şifa yakınlarına da sabır diliyorum bu kardeşlerimizin. Ramazan ayı içerisinde toplam 4 iş kazası meydana geldi. İş güvenliğinin sağlanması bakımından hassas bir dönem olan Ramazan ayı içerisinde çalışma hayatında karşılaşılabilecek iş kazalarına karşı dikkatli olunması uyarısında bulunan Ayan, Ramazan ayında dikkat dağılması ve konsantrasyon bozukluğu nedeniyle iş kazalarında da artışların yaşandığına, işçi ve işverenlerin yaşanması muhtemel iş kazalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

‘İŞ KAZASI İNŞAAT SEKTÖRÜNE HAS DEĞİL’

İş kazalarının sadece inşaat sektörüne has olmadığını ve dolayısıyla bu hususta bir sektöre odaklanmanın doğru olmayacağını belirten Ayan, “Sanayide yaşanan olaydan da gördük ki iş kazaları inşaat sektörüne has değil. Bu yüzden doğrudan bir sektöre odaklanmak pek doğru olmaz. Ramazan ayı münasebetiyle inşaat sektöründe iş bırakmalar oldu ancak az da olsa çalışanlar var. Çalışma yapan inşaatlar için yüksek alanlardaki noktalarda çalışan işçilerin sağlığıyla ilgili bir baş dönmesi ya da hafif bir dalgınlık belirtisi oluştuğunu hissedenler derhal iş bırakılmalıdır. Diğer sektörler için de özellikle sürekli merdiven çıkılıp inilen ve iş sahasında dolaşmayı gerektirecek işler varsa az önce söylediğimiz durum bu arkadaşlar için de geçerlidir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığı zaman kişilerin direk işi bırakarak dinlenmeye çekilmesi lazımdır” ifadelerini kullandı.

İşçi ve işverenlere son bir uyarıda bulunan Ayan, hiçbir şeyin insan sağlığından ve canından daha önemli olmadığını söyledi. 

Editör: TE Bilisim