Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Teknik Destek programı kapsamında desteklenen; Marka-Patent-Faydalı Model-Endüstriyel Tasarım ve Uygulama Eğitimi, isimli TRB1/19/TD/0052 referans numaralı projenin eğitim semineri 12-14 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen ve üç gün süren programa, Ankara Patent Ofisinden alanında uzman olan M. Kaan Dericioğlu ve Muazzez Kılıç eğitimci olarak destek sundu.

Toplam 44 kişinin katıldığı eğitim çerçevesinde patent, buluş, faydalı model vb. kapsamına giren işlerde öğretim elemanlarının süreci nasıl takip edecekleri, hangi başvuru adımlarını izleyecekleri, ne tür çalışmaların bu kapsama girdiği ve dikkat edilmesi gereken diğer hususlar değerlendirilmiş oldu.

Eğitim sonrası düzenlenen sertifika programına katılan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Patent ve marka bizim açımızdan çok önemli. Bingöl Üniversitesi olarak yürüttüğümüz pek çok proje var. Türkiye genelinde isim yapacak markaların çıkacağı önemli başlıklarımız var. Bu eğitim de bizim açımızdan çok önemli. Bu tür faaliyet ve eğitimlerimizi daha da arttırarak devam edeceğiz. Sadece eğitimle kalmayacağız, bu eğitimlerin pratiğe de dökeceğiz. Esas olan da budur, sonuç odaklı olmaktır. Proje ekibimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. HABER MERKEZİ