Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2020 yılı Ağustos ve Eylül aylarına ait faaliyet raporlarını açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “Ağustos ve Eylül aylarında; 279 gıda kolisinin dağıtımına aracı olduk. Bunun nakit tutarı 27.900 TL’dir. 42 aileye 4.227 TL’lik gıda kolisi dağıttık. 147 aileye ikişer kilogram et dağıtık. Bunun nakit karşılığı 16.170 TL'dir. 33 ailemize 17.745 TL tutarında nakit para yardımında bulunduk. 200 öğrencimize 19.350 TL tutarında kırtasiye yardımında bulunduk. İki aileye mutfak ocağı, bir aileye de çamaşır makinesi ve ev eşyaları yardımında bulunduk. Toplamda 422 aileye yardım yaptık” dedi.

SOSYAL KONUMUMUZU YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen anlayışı yeniden tesis etmemiz gerektiğine vurgu yapan Gönül, “Kapitalist sistemin insanı oburlaştırdığı, doymak bilmez bir canavara dönüştürdüğü ve sosyal yaşamı adeta felç ettiği bir dönemde, manevî değerlerimizi yeniden sahiplenmek ve infak ruhunu geliştirmek mecburiyetindeyiz. Zira bu sistem, insanları hem bireyselleştiriyor hem de bencilleştiriyor. Sadece kendini düşünen, etrafında olup bitenden habersiz, çevresine karşı duyarsız ve sosyal sorumluluklarının farkında olmayan tehlikeli bir nesil üretiyor. Bu anlayış, birçok değerimizi örselediği gibi, karşılıksız verme, paylaşma, sadaka ve infak ruhunu da büyük ölçüde tahrip ediyor. Oysa bizler, mutluluğumuzu başkalarının mutluluğunda bilen; sıhhat ve selametliğimizi, toplumun bir bütün olarak topyekün selametinde arayan iman ve infak medeniyetinin mensuplarıyız. Hal bu iken; sosyal konumumuzu yeniden gözden geçirmeli, ‘Paylaştıkça mutlu olan ve verdikçe zenginleşen’ anlayışı, hep birlikte yeniden inşa etmenin çaba ve gayreti içerisinde olmalıyız. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Ağustos ve Eylül aylarında tespit ettiğimiz muhtaç ailelerimize gıda kolisi, et, nakit para ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bu yardımlarımızı gerçekleştirirken en çok çocukların kırtasiye malzemesi aldıklarında ki sevincine şahit olduk.  Bu pandemi sürecinde eğitime katkı sunabildik ise ne mutlu bizlere. Bunun dışında diğer yardımlarımızı da hayırseverlerimizin bizlere yapmış olduğu bağışlar ile gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz ailelere fakir ve muhtaç olanlara yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı:

“İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70

Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL

Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş

IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01

Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı” HABER MERKEZİ