Organizasyonun sekreteryasını yürüten Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) Başkanı Müslüm Ayyıldız konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“İlkini 13-16 Kasım 2014’te İstanbul Feshane’de gerçekleştirdiğimiz Bingöl Tanıtım Günleri’nin İkincisini inşallah 10-15 Ekim tarihlerinde İstanbul-Maltepe’de gerçekleştireceğiz. Bu büyük organizasyonun hazırlıklarında sona doğru yaklaşıyoruz. Bu aşamada kurumlarımızın ve hemşehrilerimizin Bingöl’ün tanıtımını yapacakları etkinlik alanındaki standların kiralama işlemleri yapılacak. 5-15 Eylül tarihleri arasında tüm resmi kurum ve şahısların kiralama işlemleri bitirilmiş olacak. Bu yılki etkinlikte sürekliliği olan bal, kavurma, kadayıf, börek, kaplıcalar, kayakevi, güneşin doğuşu, Yüzenada’nın tanıtımına ve bunların ulusal çapta marka değeri kazanması çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Önceki programda olduğu gibi her ilçemizin ayrı standları olacak. Basının ve kamuoyunun ilgisini çekecek etkinlikler, konserler, tiyatro gösterileri, halk oyunları, yarışmalar, yöresel yemekler, imza günleri ve daha birçok faaliyet ile Bingöl tüm kültürel özellikleriyle İstanbul’da tanıtılacak. Bu programda yer almak, katkı sunmak isteyen herkesin 15 Eylül tarihine kadar Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan çalışma bürosuyla, İl Kültür Müdürlüğü veya 05078577869-5366864899 numaralarından irtibata geçebilirler.”

“ORTAK PAYDA BİNGÖL OLACAK”

Ayyıldız, açıklamasına şöyle devam etti: “Organizasyonun ortak paydası Bingöl olacak ve ilimiz tüm zenginlikleriyle inşallah en güzel şekilde tanıtılacak. Herhangi bir görüş düşünce ayrımı yapmadan, ortak paydası Bingöl olan Bingöllüleri ve Bingöl’ü seven ama Bingöllü olmayan tüm Bingöl dostlarını bu programda buluşturmak en önemli gayemiz olacaktır. Organizasyonla ilgili Bingöl’de Valilik Başkanlığında oluşturulan komisyonun çalışmalarına devam ediyor. İstanbul ayağında ise bölge bazlı çalışmalara ağırlık vereceğiz hemsehrilerimiz kendi yaşadıkları ilçelerde kendi çalışmalarını yürütecekler. Bu minvalde 17 Ağustos’ta İstanbul’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz’ın Belediye Başkanımız Yücel Barakazi, Rektörümüz İbrahim Çapak, TSO Başkanımız Mahmut Ayas, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanımız Ali Bayram’ın teşrifleri, İstanbul’da faaliyet gösteren STK temsilcileri, işadamları, kanaat önderleri ve hemşehrilerimizin geniş katılımlı istişare toplantısıyla çalışmalara başladık. Tanıtım Günleri çalışmaları, programın tüm süreçlerini yakından takip eden, organizasyonun kitlelere duyurulması ve gerekli katılımların sağlanması noktasında ciddi yardımı olan ve her konuda himayelerini eksik etmeyen AK Parti Bingöl milletvekili Dr. Cevdet Yılmaz’ın, yine milletvekilimiz, Valimiz, Belediye Başkanımız, Rektörümüz, TSO, Esnaf Sanatkârlar Odası, STK’ler, işadamları ve duyarlı hemşehrilerimizin desteğiyle şu an itibariyle sorunsuz ilerliyor. İnşallah hedeflediğimiz bir milyon ziyaretçi sayısına da ulaşarak programımızı başarılı bir şekilde neticelendiririz.”

Editör: TE Bilisim