Bingöl Organize Sanayi Bölgesi (BOSB) Bölge Müdürlüğüne yeni atanan Çiftçi, Bingöl OSB ile ilgili son durum hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bingöl OSB 72 Hektar alan üzerine kurulu ve hali hazır da 47 parselin yapılaşması tamamlandığını ifade eden Çiftçi, “ 21 fiili faaliyet gösteren işletmeler de toplam 600 kişi çalışmaktadır. Bu kapsamda ayrıca Eğitim parseli, camii parseli ve yeni sanayi parseli ihdas edilecektir. Ayrıca, 1000 kişilik istihdam kapasiteli Çağrı Merkezi projesinin yapımı OSB’nin hizmet destek parselinde, tamamlanmış olup, işletmeye geçiş çalışmaları Bakanlık düzeyinde yürütülmektedir.” dedi.

Çiftçi, “Bingöl Valiliğimiz başkanlığında, Bingöl OSB’de bedelsiz arsa tahsisi yapılan işletmelerden bazıları gerek kendi imkânlarıyla gerek devlet destek ve teşvikleriyle yatırımlarını tamamladıkları halde faaliyete geçmemiş, ara vermiş atıl yatırımlar için kurulan komisyonla bahse konu yatırımların atıl kalmalarının nedenleri üzerinde bir araştırma ve analiz çalışması yaptırılmış olup, rapor sonucu ilgili paydaş kurumlarla paylaşılarak gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.” Şeklinde konuştu.

NURULLAH ÇİFTÇİ KİMDİR?

Çiftçi 1990 yılında Solhan da doğdu. İlk ve orta öğreniminin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyeti sonrası serbest maden mühendisliği ve proje danışmanlığı görevlerini yaptı.( İLKHA) 

Editör: TE Bilisim