İl Müftülüğü ile Diyanet Vakfı Bingöl Şubesinin verdiği “İyilik Sofrası” iftarına Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in yanısıra kanaat önderleri, emekli imamlar ve vatandaşlar katıldı.

Öğretmenevi bahçesindeki Yaylalı Konağında düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İftar programında konuşan Vali Köşger, “Bingöl’de ikinci Ramazanım. İlk geldiğimde de tespit etmiştim bunu. Bingöl’de Ramazan his edilerek yaşanıyor. Bingöllü Ramazanı his ederek yaşıyor. Allah ağzımızın tadını bozmasın. Bu Ramazanı his ederek yaşamayı ülkemize ve İslam âlemine nasip etsin. Tüm İslam âlemi huzur ve saadet içinde nice Ramazanları Rabbim nasip etsin.”dedi.

Vali Köşger, “Ülkemiz, çok şükür, sıkıntılara rağmen bir huzur adası olduğunu her zaman ifade ediyorum. Etrafı, kan ve ateş çemberi olmasına rağmen, Allah bizi burada sizlerle beraber, huzur içinde bir memlekete yaşamayı nasip ediyor. Üzüntümüz etraftaki İslam âlemindeki kardeşlerimizin yeteri kadar huzuru hissedememeleri. İşte Irak’a, Suriye’de, Filistin’de Myanmar’da, Açe, Sumatra, Çeçenistan’da ve birçok yerde sıkıntılar var. Bizler, inşallah burada sağlam durursak, bu sağlam duruş, oralara da sirayet eder umudundayız. Onun için ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım. Gönül birlikteliğimizi, kardeşliğimizi çoğaltmamız ve yüceltmemiz lazım, ramazanların bir manası da bu. Gönül birlikteliğimizi sağlamak, sadece sofrayı değil, bir ortak kaderi ve bir geleceği de paylaşmak. Ramazan bunu his ettiriyor bize. İnşallah bu durum tüm dünyaya şamil olur.  Yarın Kadir gecesi bu gecemiz mübarek olsun. Allah daha nice Kadir gecesi ve bayramlara eriştirsin.” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim